Update articol:

Unilever a finalizat achiziția Betty Ice

Unilever a anunțat că achiziția Betty Ice a fost finalizată, după semnarea acordului celor două părți în ianuarie 2018. Consiliul Concurenței din România a aprobat acordul în baza angajamentelor asumate, iar Betty Ice a devenit cel mai nou membru al familiei Unilever.

Betty Ice este un producător local de înghețată din România, cu o cifră de afaceri totală de 30 de millioane de EUR. Compania deține o fabrică în Suceava și are peste 180 de chioșcuri de înghețată deschise pe timpul verii. Betty Ice are 760 de angajați în România. Compania  a fost înființată în anul 1994 de antreprenorul român Vasile Armenean.

Divizia de înghețată din cadrul Unilever România și Betty Ice vor opera împreună, combinând viziunea și capacitățile globale ale Unilever cu expertiza și know-how-ul local al Betty Ice. Scopul este acela de a construi o afacere mai bună, capabilă să pună la dispoziția consumatorului român un portofoliu de produse care să satisfacă așteptările fiecărui segment în parte, atât din punct de vedere al prețului, cât și cel al gusturilor. Vasile Armenean, fondatorul Betty Ice, va continua să conducă această afacere în calitate de General  Manager al companiei, se precizează în comunicatul trimis redacției.

James Simmons, Managing Director Unilever South Central Europe a precizat: „Achiziția s-a încheiat și suntem bucuroși să întâmpinăm brandul Betty Ice în familia noastră. Schimbările pe care le-am agreat cu Consiliul Concurenței vor avea impact asupra afacerii noastre, însă misiunea noastră este de a ne servi consumatorii, astfel că vom respecta decizia și ne vom concentra pe planul nostru de creștere sustenabilă. Alăturarea echipelor noastre este parte din obiectivul nostru de a oferi înghețată de cea mai bună calitate fiecărui român.”

Vasile Armenean, General Manager Betty Ice, a adăugat: „Astăzi este o zi importantă în istoria Betty Ice. Suntem mândri că o marcă de înghețată românească s-a alăturat portofoliului unui lider global pe acest segment. Moștenirea noastră și viziunea Unilever sunt o potrivire perfectă pentru a asigura viitorul brandului Betty Ice.”

Despre Unilever

Unilever este un important furnizori mondiali de alimente și produse de îngrijire personală, prezent în peste 190 de țări, ajungând la 2,5 miliarde de consumatori în fiecare zi. Compania are 161,000 de angajați și a generat vânzări în valoare de 53.7 miliarde € în 2017. Peste trei sferturi (85%) din businessul companiei se desfășoară pe piețele emergente sau în curs de dezvolare. Unilever are mai mult de 400 de branduri ce pot fi găsite în casele din întreaga lume, inclusiv Dove, Rexona, Axe, Domestos, Cif, Hellmann’s, Delikat, Dero, Lipton, Algida, Ben & Jerry’s și Magnum.

Algida  este brandul de îngheţată al Unilever South Central Europe.  Printre brandurile de îngheţată sub umbrela Algida se numără Napoca, Cornetto, Carte D’Or, Magnum, Twister.

Despre Betty Ice

Compania Betty Ice a fost fondată în 1994 de Vasile Armenean și a devenit un important producător român de înghețată de pe piața românească. Compania, cu sediul în Suceava, deține o fabrică în Suceava, a deschis 4 gelaterii în 4 orașe și are peste 180 de chioșcuri de înghețată deschise pe timpul verii. Betty Ice are 3 categorii de produse de înghețată: standard, premium și super-premium, vândute sub aproximativ 60 de sortimente.

BVBStiri BVB

ARTEGO SA (ARTE) (24/02/2021)

Convocare AGA O & E 29/30.03.2021

RETRASIB SA (RTRA) (24/02/2021)

Reluare tranzactionare in 25.02.2021 - ora 09:45 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizia ASF nr. 263/24.02.2021 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni RTRA

VRANCART SA (VNC) (24/02/2021)

Disponibilitate rezultate financiare preliminare 2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/02/2021)

Hotarari AGOA din data de 24.02.2021