Update articol:

Uniunea Federală a Consumatorilor  din Franţa – alertă pentru cei care deţin vehicule Renault, Dacia, Nissan și Mercedes, echipate cu un motor pe benzină 1.2 TCe și 1.2 DIG-t

Uniunea Federală a Consumatorilor  (UFC-Que Choisir) din Franţa a alertat, recent,  consumatorii care dețin vehicule Renault, Dacia, Nissan și Mercedes echipate cu un motor pe benzină 1.2 TCe și 1.2 DIG-t (seria Euro 5 H5) că au un defect care poate afecta maşina.

Consumatorii care sunt victime ale acestui defect de fabricație au dreptul la reparaţii, conform să aibă grijă de reparații UFC-Que Choisir.

Motoarele Renault 1.2 (tip H5FT), fabricate între 1 octombrie 2012 și 20 iulie 2016, au aceeași anomalie: o supraconsumare a uleiului care poate duce la deteriorarea supapelor de evacuare și la defectarea motorului. În Franța, sunt mai mult de 400.000 de astfel de vehicule. Acest defect a fost identificat și în alte țări europene, susţine Uniunea Federală a Consumatorilor.

Această anomalie este cunoscută de Renault. Documentele provenind de la “managementul calității și satisfacția clienților” recunosc existența acestui defect de fabricație. O notă tehnică pe această temă, actualizată în 2018, a fost distribuită în rețeaua de dealeri și service-uri ale mărcii.

UFC-Que Choisir acuză, însă, că Renault “are grijă” să nu informeze consumatorii”.  “Cu toate acestea, distrugerea unui motor  poate provoca o factură de aproape 10.000 de euro, cu sprijin aleatoriu de la marcă”, potrivit UFC-Que Choisir.

Contactat de UFC-Que Choisir, Renault a minimizat  numărul de dispute pe această speţă. Acesta este motivul pentru care UFC Que Choisir, în comunicarea sa oficială, a cerut  celor patru producători:

– să recheme toate vehiculele afectate care nu au fost încă identificate pentru a efectua intervențiile necesare.

– să plătească sau să ramburseze toate costurile de reparație proprietarilor care au suferit defecțiuni cauzate de acest defect de fabricație.

 

 

 

 

 

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (27/10/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (27/10/2020)

Tranzactie cu parti afiliate

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/10/2020)

Comunicat informare investitori - versiunea in limba engleza

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/10/2020)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni