Update articol:

UNSAR, după ce ASF a retras autorizaţia City Insurance: Piața asigurărilor RCA din România va continua să funcționeze și va depăși această situație

UNSAR a luat notă de decizia Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară privind o societate de asigurări care nu este Membră a asociației, potrivit unui comunicat al UNSAR.

ASF a retras autorizația City Insurance, după ce a respins planul de redresare. ASF a cerut deschiderea procedurii falimentului.  Supraveghetorul a sesizat Ministerul Public, dar și alte autorități ale statului cu privire la faptele constatate la City Insurance.

Conform UNSAR, impactul situației este cu siguranță important, însă piața asigurărilor RCA din România va continua să funcționeze și va depăși această situație, iar deținătorii de polițe RCA emise de către acea societate și păgubiții sunt protejați de lege prin mecanismele de protecție construite în acest sens.

UNSAR menţionează: “Totodată, susținem în continuare inițiativele legislative care vin în beneficiul consumatorilor și care asigură un cadru de funcționare optim și sustenabil pe termen mediu și lung. Salutăm pe această cale lansarea în dezbatere publică a proiectului de Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraților prin care se modifică termenul în care Fondul este îndreptățit să efectueze plăți din disponibilitățile sale către creditorii de asigurări. Această dispoziție nou introdusă este o măsură de protecție suplimentară a acestei categorii protejate de lege de consecințele insolvenței unui asigurător.

Ne exprimăm încrederea că partenerii instituționali vor lua deciziile potrivite și punem la dispoziție întregul nostru know-how pentru a ne asigura că impactul asupra consumatorilor și păgubiților va fi cât mai redus.

Subliniem că vorbim despre o industrie care este mult mai diversă decât doar zona de RCA, și ne referim aici în mod special la asigurările de viață, sănătate, accidente, de bunuri și proprietăți, locuinte și nu numai.

Punctăm că, în astfel de perioade care impactează piața, și mai ales după un an dificil, de pandemie, industria de asigurări continuă să ofere serviciile de care românii au nevoie, așa cum o arată cercetările sociologice prezentate în comunicatele noastre de presă anterioare, și să răspundă nevoilor în schimbare ale acestora”.

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (03/02/2023)

Convocare AGAE 09(10).03.2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/02/2023)

Prelungire & suplimentare credit Unicredit Bank - Elian Solutions

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (03/02/2023)

Materiale info investitori - Document cu informatii esentiale

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (03/02/2023)

Alegere Presedinte CA si Comitete Consultative

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (03/02/2023)

Contract ROMGAZ - SOCAR TRADING