Update articol:
După acuzațiile COTAR,

UNSAR: Industria de asigurări nu a susținut și nu susține impunerea unei plafonări a tarifelor aferente reparațiilor auto, ci susține conceptul unui tarif de referință

Urmare informațiilor eronate apărute în spațiul public cu privire la o eventuală plafonare a costurilor pentru reparațiile auto, UNSAR dorește să clarifice faptul că industria de asigurări nu a susținut și nu susține impunerea unei plafonări a tarifelor aferente reparațiilor auto, ci susține conceptul unui tarif de referință, cu titlu informativ, arată un comunicat de presă.

“O astfel de măsură ar veni în sprijinul consumatorilor români, oferindu-le repere acestora și permițându-le să fie mai bine informați cu privire la costurile implicate de reparațiile auto”, considera UNSAR.

Reactia vine dupa ce COTAR a criticat faptul că UNSAR doreşte introducerea unui tarif de referinţă privind valoarea reparaţiei în service-urile auto, despre care susţine că este contrară legislaţiei româneşti şi europene.

Potrivit UNSAR, conceptul unui tarif de referință la reparațiile auto este susținut de rezultatele studiului IRES privind percepția românilor față de asigurările auto, studiu din care a reieșit că 94% dintre românii care conduc un autovehicul consideră că publicarea de către o autoritate competenta, cu titlu informativ, a unor tarife de referință pentru reparațiile autovehiculelor ar fi binevenită. Un astfel de demers ar putea susține și proteja consumatorii români.

Studiul IRES mai arată și că 93% dintre români își doresc să știe care este valoarea despăgubirii plătite de asigurătorul RCA în cazul unei daune, iar 71% dintre români ar fi deranjați dacă valoarea plătită ar fi considerabil mai mare pentru reparația unui autovehicul în cazul unei despăgubiri acoperite de polița RCA față de reparația efectuată fără asigurare.

Studiu IRES_ianuarie_2020

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (03/12/2020)

Tranzactii parti afiliate - OPCOM si EFSA

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (03/12/2020)

Autorizatia ASF nr. 191/03.12.2020, Decizia ASF nr. 1426/03.12.2020

ELECTROARGES SA (ELGS) (03/12/2020)

Prelungire mandat reprezentant permanent Benjamins United SRL - Engleza

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (03/12/2020)

Conferinta telefonica investitori de retail 09 Decembrie 2020