Update articol:

Shanghaiist.com: Urnele din Wuhan depășesc cu mult numărul morților, ridicând mai multe întrebări despre cifrele anunţate de China

O singură casă mortuară a avut 5.000 de urne livrate în ultimele două zile, un număr dublu față de cel de decese raportate în Wuhan

Încrederea că numărul raportat de bolnavi de coronavirus din China este real este încă o dată pusă sub semnul întrebării, având în vedere cantitatea uimitoare de urne distribuite în Wuhan, conform shanghaiist.com.

Conform datelor oficiale ale guvernului chinez, 50.006 de persoane au fost infectate cu virusul Covid-19 în Wuhan, cu 2.535 de decese din cauza bolii. Cu toate acestea, publicaţia de investigaţii Caixin relatează că, atunci când s-au deschis maşinile mortuare în această săptămână în capitala Hubei, oamenii au fost nevoiți să aștepte la rând timp de cinci ore pentru a primi rămășițele celor dragi, pierduți în timpul epidemiei.

O fotografie publicată de Caixin arată un camion încărcat cu 2.500 de urne care ajung la cimitirul Hankou. Șoferul a spus că a livrat aceeași cantitate de urne cimitirului şi cu o zi înainte.

O altă fotografie prezintă stive de urne în interiorul casei mortuare. E vorba de șapte stive cu 500 de urne în fiecare stivă, fiind adăugate astfel până la 3.500 de urne. Luate împreună cu noua livrare, numărul de urne disponibile la sediul mortuar pare a fi mai mult decât dublul numărului de decese din Wuhan, conform publicaţiei.

Sunt distribuite 500 urne pe zi la casa mortuară până la o sărbătoare, ce va avea loc în 4 aprilie. Wuhan are alte şapte case mortuare. Dacă toate respectă același program, peste 40.000 de urne vor fi distribuite în oraș în următoarele 10 zile. Când reporterii de la Bloomberg au sunat la casele  funerare pentru a verifica numărul de urne care așteaptă să fie colectate, li s-a spus că fie nu au aceste date, fie nu sunt autorizați să le dezvăluie.

Pe măsură ce s-a dezvoltat focarul din Wuhan, mulți au fost sceptici cu privire la cifrele oficiale ale Chinei, pe fondul mai multor revizuiri ale modului în care au fost luate în considerare cazurile, acuzând autoritățile chineze că vor să ascundă cifrele reale ale dezastrului.

Având în vedere ce s-a întâmplat în alte țări din lume, retrospectiv, numărul anunţat de China pare acum și mai suspect, mai scrie shanghaiist.com. Statele Unite au depășit recent China în numărul de cazuri de coronavirus raportate, în timp ce atât Italia cât și Spania au raportat mai multe decese.

La rândul său, China a invocat măsurile agresive de carantină pe care le-a luat, acțiunile comunitare și resursele medicale pentru a explica modul în care a reușit să atenueze furtuna coronavirusului.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii