Update articol:

USR anunţă că a blocat acordarea indemnizaţiei de merit pentru fostul ministru al Energiei, Anton Anton şi ÎPS Andrei Andreicuţ, semnatar al unui angajament de colaborare cu fosta Securitate

Anton Anton, ministrul Energiei (foto Facebook) Anton Anton, ministrul Energiei (foto Facebook)

USR spune că a blocat, prin reprezentantul său în Comisia naţională pentru acordarea indemnizaţiei de merit, acordarea de recompense pe viaţă ex-ministrului Energiei Anton Anton, unul dintre cei mai incompetenţi miniştri din Cabinetul Dăncilă, şi ÎPS Andrei Andreicuţ, semnatar al unui angajament de colaborare cu fosta Securitate. Potrivit legii, indemnizaţia lunară de merit este egală cu trei salarii minime brute pe ţară şi este neimpozabilă. Cu alte cuvinte, beneficiarii primesc pe viaţă, lună de lună, 7.650 de lei, potrivit news.ro.

USR spune, într-un comunicat oficial, că fostul ministru Anton Anton şi ÎPS Andrei Andreicuţ nu vor primi indemnizaţii pe viaţă.
”USR a blocat, prin reprezentantul său în Comisia naţională pentru acordarea indemnizaţiei de merit, acordarea de recompense pe viaţă ex-ministrului Energiei Anton Anton, unul dintre cei mai incompetenţi miniştri din Cabinetul Dăncilă, şi ÎPS Andrei Andreicuţ, semnatar al unui angajament de colaborare cu fosta Securitate. USR consideră că nu trebuie transformate în sinecuri indemnizaţiile de merit, gândite să recompenseze realizări deosebite în domeniul culturii, ştiinţei şi sportului”, afirmă formaţiunea.

”Pentru că a reuşit să nu demareze exploatarea gazelor din Marea Neagră şi alte fapte măreţe pe tărâmul energiei, care au contribuit la criza actuală, fostul ministru Anton Anton a fost propus, de către Ministerul Educaţiei, să primească o indemnizaţie de merit pe viaţă. M-am opus şi am reuşit să conving majoritatea membrilor Comisiei naţionale pentru acordarea indemnizaţiei de merit să respingă această premiere pentru lipsa de performaţă a fostului ministru. Pentru aceeaşi indemnizaţie, Academia Română l-a propus, din nou, pe ÎPS Andrei Andreicuţ, a cărui relaţie cu Securitatea este de notorietate. Şi aici m-am opus, pentru că moralitatea contează, iar ÎPS nu va primi nici anul acesta indemnizaţia de merit”, declară deputatul USR Iulian Bulai, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor.
Potrivit legii, indemnizaţia lunară de merit este egală cu trei salarii minime brute pe ţară şi este neimpozabilă. Cu alte cuvinte, beneficiarii primesc pe viaţă, lună de lună, 7.650 de lei.
Indemnizaţiile de merit, stabilite prin Legea nr. 118/2002, ar trebui să se acorde „personalităţilor române de prestigiu ale ştiinţei, culturii şi sportului”.
Nominalizările sunt înaintate anual de Academia Română, Ministerul Culturii, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Tineretului şi Sportului, iar beneficiarii sunt stabiliţi de Comisia naţională pentru acordarea indemnizaţiei de merit, compusă din preşedintele Academiei Române, preşedinţii comisiilor de cultură şi ai comisiilor de muncă de la Senat şi de la Camera Deputaţilor, ministrul Culturii, ministrul Educaţiei, ministrul Tineretului şi Sportului, preşedinţii uniunilor de creaţie recunoscute de Asociaţia Naţionala a Uniunilor de Creaţie.
USR este reprezentată în această comisie naţională de Iulian Bulai, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor.
”În cursul anului 2021, a mai fost o încercare de acordare a unei indemnizaţii de merit ÎPS Andrei Andreicuţ, încercare eşuată ca urmare a opoziţiei deputatului USR. Ca urmare a refuzului reprezentantului USR de a vota propunerile primite, Guvernul a modificat, în decembrie 2021, procedura de acordare a indemnizaţiilor, în sensul ca deciziile să se ia în Comisia naţională cu majoritate de voturi, nu cu unanimitate”, mai spune USR.

BVB | Știri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (19/05/2022)

Conferinta telefonica investitori si analisti 19 Mai 2022

ROPHARMA SA (RPH) (19/05/2022)

Raport anual 2021 - format ESEF

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (19/05/2022)

Adjudecare licitatie de catre filiala SIF Banat-Crisana

AAGES S.A. (AAG) (19/05/2022)

Hotarari CA din 19.05.2022

ROMCARBON SA (ROCE) (19/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014