Update articol:

Vacanța de o lună a premierului finlandez Sanna Marin arată concentrarea sa pe echilibrul dintre viața profesională și cea privată; ea dorește ca angajații să aibă program mai scurt, pe măsură ce crește productivitatea

Foto Twitter Foto Twitter

După o vacanță de vară de patru săptămâni, premierul finlandez Sanna Marin spune că dorește să îmbunătățească viața lucrătorilor din lume, potrivit Blooomberg.

Marin, în vârstă de 35 de ani, care supraveghează o națiune nordică formată din 5,5 milioane de persoane clasate ca fiind cele mai fericite din lume, este cunoscută pentru susținerea egalității și echității. Ea a spus că mai sunt multe de făcut pentru a face viața profesională mai echitabilă, mai sigură și mai plăcută.

Ea dorește să facă eforturi pentru un program mai scurt pentru angajați, pe măsură ce productivitatea se îmbunătățește, o protecție mai bună pentru contractorii independenți și reguli corecte de ocupare a forței de muncă pentru ca munca să nu mai interfereze cu timpul liber al oamenilor.

„Trebuie să schimbăm lumea pentru a îmbunătăți bunăstarea și fericirea oamenilor”, a spus ea într-un interviu la reședința sa din Helsinki, miercuri. Un program mai scurt ar însemna că „oamenii ar avea mai mult timp …”

Finlandezii au deja unele dintre cele mai scurte programe de lucru din Uniunea Europeană, deși cei care lucrează cu normă întreagă nu au văzut prea multe schimbări în ultimii ani.

Economia platformelor, cu muncitori independenți, precum Uber și livratorii de alimente, este o întoarcere „în urmă cu o sută de ani, într-o perioadă în care mulți oameni lucrau independent, mai degrabă decât ca ​​angajați ai unei companii”, a spus ea. Pentru a rezolva problemele salariilor mici și a lipsei de securitate a locului de muncă, „cheia este să încercăm întotdeauna să îi protejăm pe cei mai slabi și să contribuim la consolidarea poziției lor”.

În ceea ce privește vacanța de vară prelungită, Marin a acordat cea mai lungă pauză din ultimii ani unui guvern care funcționează bine, unde nimeni nu este indispensabil, permițându-i să petreacă timp cu familia și prietenii, să facă plimbări și să viziteze parcurile de distracții și grădina zoologică cu fiica sa de trei ani, Emma

„A putea lua un concediu de patru săptămâni arată că avem un guvern care funcționează colectiv”, a spus ea. „Guvernul nu era în vacanță. Am delegat adjuncți pentru toți miniștrii, inclusiv pentru primul ministru “.

În ultima perioadă, s-a vorbit din ce în ce mai mult despre o săptămână de lucru de patru zile (lucru susținut de Marin, în trecut). În urmă cu câțiva ani, Franța a interzis trimiterea de e-mailuri legate de muncă în afara programului de lucru ca parte a așa-numitului „drept de deconectare”.

BVBStiri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (20/09/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 13 - 17 septembrie 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (20/09/2021)

Hotarari AGEA si AGOA din 20.09.2021

BRK Dow Turbo Long 33950 (BKDOWTLC5) (20/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 21 si 22 Septembrie 2021

AAGES S.A. (AAG) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021

SOCEP S.A. (SOCP) (20/09/2021)

Neintrunire cvorum AGA O&E 20.09.2021