Update articol:

Vaccinul anti COVID-19 al Moderna pare sigur, dă semne să funcționeze la adulții în vârstă – studiu

vaccin coronavirus, vaccinare, efecte secundare ale vaccinului pixabay.com

Rezultatele unui studiu de siguranță a vaccinului anticoronavirus al Moderna Inc pe adulții în vârstă au arătat că a produs anticorpi neutralizanți împotriva virusului, la niveluri similare cu cele observate la adulții mai tineri, cu efecte secundare aproximativ similare cu ale unor doze mari de vaccin împotriva gripei, au declarat cercetătorii marți, potrivit Reuters.

Studiul, publicat în New England Journal of Medicine, oferă o imagine mai completă asupra siguranței vaccinului la adulții în vârstă, un grup cu risc crescut de complicații severe de la COVID-19.

Constatările sunt liniștitoare, deoarece imunitatea tinde să slăbească odată cu înaintarea în vârstă, a spus dr. Evan Anderson, unul dintre cercetătorii principali ai studiului de la Universitatea Emory din Atlanta, într-un interviu telefonic.

Studiul a fost o extensie a studiului de siguranță de fază I al Moderna, realizat pentru prima dată la persoane cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani. Studiul a testat două doze de vaccin Moderna – 25 micrograme și 100 micrograme – la 40 de adulți cu vârsta cuprinsă între 56 și 70 și 71 și peste.

În general, echipa a constatat că la adulții mai în vârstă cărora li s-au administrat două injecții din doza de 100 micrograme la 28 de zile distanță, vaccinul a produs răspunsuri imune aproximativ în concordanță cu cele observate la adulții mai tineri.

Moderna testează deja doza mai mare într-un studiu de fază III, etapa finală înainte de a solicita autorizație.

Efectele secundare, care au inclus dureri de cap, oboseală, dureri corporale, frisoane și durere la locul injectării au fost considerate în principal ușoare până la moderate.

Cu toate acestea, în cel puțin două cazuri, voluntarii au avut reacții severe.

Unul a dezvoltat o febră de gradul trei, care este clasificată la 102,2 grade Fahrenheit (39 ° C) sau mai mult, după ce a primit doza mai mică de vaccin. O altă reacție a fost oboseala atât de severă încât a împiedicat temporar activitățile zilnice, a spus Anderson.

De obicei, efectele secundare au apărut la scurt timp după administrarea vaccinului și s-au rezolvat rapid, a spus el.

Acest lucru este similar cu vaccinul gripal în doză mare, a spus Anderson.

BVB | Știri BVB

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (25/05/2022)

Majorarea cu 24,5% din luna iunie a salariilor angajatilor societatii

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/05/2022)

Numire administrator neexecutiv provizoriu

PREBET SA AIUD (PREB) (25/05/2022)

Decizia ASF nr. 634/25.05.2022 - aprobare amendament document oferta publica de preluare obligatorie

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (25/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014