Update articol:

Vaccinul de la AstraZeneca este sigur, dă asigurări premierul britanic Boris Johnson

Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a dat asigurări marţi că vaccinul AstraZeneca/Oxford împotriva COVID-19 este “sigur” şi “extrem de eficient”, după suspendarea utilizării acestuia de mai multe ţări, îngrijorate de posibilele efecte secundare grave, relatează AFP, potrivit Agerpres.

“Acest vaccin este sigur şi funcţionează extrem de bine”, a afirmat liderul conservator pentru cotidianul The Times, subliniind că este, de asemenea, “relativ uşor de distribuit”.

Vaccinul, produs de grupul farmaceutic suedezo-britanic AstraZeneca în cooperare cu Universitatea Oxford, este unul dintre cele două vaccinuri, împreună cu cel dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, administrate în prezent în cadrul campaniei de vaccinare din Regatul Unit – unde aproape 24,5 milioane de doze au fost deja inoculate de la începutul lunii decembrie.

Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) analizează marţi siguranţa acestui vaccin. Circa zece ţări, inclusiv Franţa, Germania şi Italia, au suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca ca măsură de precauţie în urma relatărilor despre “posibile” efecte secundare grave, însă fără o legătură dovedită în acest stadiu, precum probleme de coagulare a sângelui la persoanele vaccinate.

Cu toate acestea, OMS, aflată în prima line în lupta internaţională împotriva pandemiei, a recomandat continuarea imunizării împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca.

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014