Update articol:

Vaccinul de la Pfizer, eficient în lupta cu tulpina braziliană de COVID-19

vaccin coronavirus, vaccinare, efecte secundare ale vaccinului pixabay.com

Vaccinul COVID-19 de la Pfizer Inc și BioNTech SE a reușit să neutralizeze noua variantă a tulpinei braziliene, potrivit unui studiu de laborator publicat luni în New England Journal of Medicine, citat de Reuters.

Sângele prelevat de la persoanele cărora li s-a administrat vaccinul a neutralizat o versiune tehnică a virusului care conținea aceleași mutații purtate pe porțiunea vârfului variantei extrem de contagioase P.1 identificată pentru prima dată în Brazilia.

Oamenii de știință au spus că abilitatea de neutralizare a fost aproximativ echivalentă cu efectul vaccinului asupra unei versiuni anterioare mai puțin contagioase a virusului de anul trecut.

Vârful, folosit de virus pentru a intra în celulele umane, este ținta principală a multor vaccinuri COVID-19.

Mai mult decât atât, anterior, Pfizer a precizat că serul produs şi-a dovedit capacitatea de a neutraliza şi varianta britanică de COVID-19, dar şi tulpina sud-africană a virusului. Totuşi, tulpina din Africa de Sud poate reduce anticorpii de protecţie declanşaţi de serul anti-COVID, informează Reuters.

Luni, Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a anunţat primele două cazuri de infectare cu tulpina braziliană din România.

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/05/2022)

Hotarare CA privind aprobarea comitetelor consultative