Update articol:

Vadim Ceban,„Moldovagaz”: Vin deja solicitări de cooperare din partea unor furnizori de gaze naturale din România, dar actualmente este mai convenabil ca acestea să fie procurate de la „Gazprom”

https://www.moldovagaz.md https://www.moldovagaz.md

„Moldovagaz” primeşte deja solicitări de cooperare din partea unor furnizori de gaze naturale din România, dar actualmente este mai convenabil ca acestea să fie procurate de la gigantul rus „Gazprom”, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, președintele Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, potrivit www.zdg.md.

Oficialul „Moldovagaz” a menţionat că prețul mediu pe care îl va achita Republica Moldova pentru gaz în anul 2020 va fi cu aproximativ 30 de dolari mai mic decât prognozele, iar estimările arată că acesta ar putea să scadă și în continuare.

Vadim Ceban a spus că gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău este o alternativă pentru asigurarea cu gaze naturale, „ca să nu depindem doar de est”, potrivit www.zdg.md.

Președintele Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz” a spus:”Parvin deja solicitări de cooperare din partea unor furnizori din România, vom activa după reguli europene. În primul rând, vom vedea care este aspectul economic. Vom vedea care este costul, rutele. Azi e mai convenabil de cumpărat de la „Gazprom”, prețul include costuri adiacente. Dacă vorbim de ruta alternativă, vom acționa după așa-numitele reguli de intrare-ieșire. Urmează să rezervăm capacitatea. Dacă furnizorul aduce gazul la hotar, noi urmează să calculăm. Unde ruta transport este mai convenabilă – și prețul e mai convenabil”.

Ceban a anunțat că a fost prelungit contractul cu „Gazprom”, prețul rămânând același, dar „vrem să renegociem un nou contract, pe o perioadă de trei ani, la condiții mai avantajoase”, respectiv o altă formulă de formare a tarifului, care să presupună inclusiv importul gazelor de pe piața de tip spot.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/10/2020)

Comunicat informare investitori - versiunea in limba engleza

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/10/2020)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

COMPA S. A. (CMP) (27/10/2020)

Solicitare completare ordine de zi AGAE 12-13.11.2020 - versiunea in engleza