Update articol:
UPDATE: DARIUS VÂLCOV REVINE PE LEGEA OFFSHORE

Darius Vâlcov îl acuză pe Iohannis de înțelegeri cu austriecii

Sursa foto - Facebook Sursa foto - Facebook

Vâlcov: Cine ar îndrăzni să modifice Legea offshore va trebui judecat pentru trădare de ţară

UPDATE: Darius Vâlcov, consilierul economic al premierului Viorica Dăncilă, a revenit pe Facebook cu  noi informaţii privind legea offshore. Acesta îl acuză pe  președintele Klaus Iohannis de înțelegeri privind legea în cauză: “În ianuarie 2018, Mr Seele, CEO OMV, şi Mr Werner (n.r. Klaus Iohannis) discută în privat despre gazele din Marea Neagră. În iulie, Parlamentul adoptă Legea Offshore, cu o mică modificare de 6 miliarde de $ în plus pentru statul român. În august, Mr Werner respinge Legea Offshore. Tot în august, postul naţional de televiziune austriac ORF devine brusc interesat de România şi acuză represiuni din partea jandarmeriei române. Vom vedea continuarea! Dar de data asta vă asigur că statul român va cere ceea ce i se cuvine. P.S. Mr Seele and Mr Putin, two good friends”.

………………

Cine ”ar îndrăzni” să modifice actuala formă a Legii offshore ar trebui condamnat pentru trădare de ţară, a declarat, sâmbătă,  Darius Vâlcov, consilierul economic al premierului

“Oricât de mult ar ţipa ambasade europene sau alţi haştagişti prin piaţă sau pe oriunde, cine ar îndrăzni – acesta este, bineînţeles, punctul meu de vedere – să modifice actuala formă a Legii offshore, în sensul în care să reducă acele condiţii financiare care au fost aprobate în Camera Deputaţilor la propunerea lui Liviu Dragnea, cred că va trebui judecat pentru trădare de ţară. Pentru că acolo vorbim de 6 miliarde de dolari, pe care statul român îi câştigă în plus faţă de versiunea iniţială a legii şi eu nu cred că cineva va putea iniţia ca acei şase miliarde de dolari să fie mai puţini. Mai mult, oricând putem sta de vorbă”, a afirmat Vâlcov într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Potrivit acestuia, “mulţi se dau specialişti şi explică în toate domeniile”, dar în realitate este vorba despre procentul pe care îl încasează statul român: “Totuşi, statul trebuie să încaseze de pe urma resurselor sale. Pentru că nu cred că îşi doreşte nimeni ca să se dea acei metri cubi din Marea Neagră – şi aici vorbim de câteva zeci de miliarde de euro, specialiştii estimează că se vor depăşi 100 de miliarde de euro venituri – iar statul român să încaseze sub 10% din acestea. Cred că ar fi o cruzime şi o nebunie ca cineva să accepte ca acest lucru să se întâmple”.

Marian Petrache: Categoric, legea trebuie să mulţumească, în egală măsură, investitorii şi naţiunea

Vicepreşedintele PNL Marian Petrache subliniază că legea offshore trebuie să fie în interesul României şi al românilor, după ce Darius Vâlcov, consilierul economic al premierului, a afirmat că cei care vor modificarea acestui act normativ ar trebui condamnaţi pentru trădare de ţară.

Marian Petrache a scris pe Facebook: “Vâlcov ne anunţă că legea offshore a fost proastă şi că din această cauză a fost modificată «în bine» de el şi de Dragnea. Motiv pentru care cine va încerca să o corecteze va fi considerat trădător de ţară. România, naţiunea, trebuie să vadă cum nişte oameni «oneşti, corecţi, iubitori de neam», respectiv Dragnea şi Vâlcov, se bat cu nişte «imperialişti corupţi» spre binele poporului! Eu nu comentez legea în sine. Categoric, legea trebuie să mulţumească, în egală măsură, investitorii şi naţiunea. Categoric, cei care negociază avuţia naţională în interesul altora pot fi consideraţi trădători. Dar cei care se folosesc de această lege pentru a-şi apăra fundul cum se numesc!? Cei care cu bună ştiinţă mituiesc electoratul, în detrimentul construcţiei de autostrăzi, spitale, şcoli, dezvoltare economică sănătoasă, cum se numesc!? Cei care pun în fruntea Guvernului un om de paie, pentru a-şi face ei jocurile şi pentru a ne face pe noi de râs în toată lumea, cum se numesc!? Eu îmi doresc o lege offshore, care să facă posibilă extracția de gaze și petrol, dar care să fie în interesul României și al românilor.
Dar, îmi doresc și un popor sănătos și educat.
Cei care se joacă cu sănătatea și educația noastră, cu viitorul României, doar ca sa-și apere pielea, pot fi considerați trădători de țară și de neam și trebuie pedepsiți!”

 

BVB | Știri BVB

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022

CONPET SA (COTE) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022

ANTIBIOTICE S.A. (ATB) (11/08/2022)

Convocare AGA O & E 15.09.2022

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S 1 2022 si detalii videoconferinta

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022