Update articol:
Forumul Energiei

Valentin BÂRGĂU, Restart Energy: Ne propunem să ne listăm la cota principală a bursei până la finalul lui 2022

Valentin BÂRGĂU, Restart Energy: Ne propunem să ne listăm la cota principală a bursei până la finalul lui 2022

Restart Energy își propune ca, în următoarele 18 luni, până la sfârșitul lui 2022, să facă un IPO și să se listeze la cota principală a Bursei de Valori București, a spus Valentin BÂRGĂU, Head Of Investment and Business Development, Restart Energy, la cea de-a treia ediție a Forumului Energiei organizat de Financial Intelligence pe 21 aprilie 2021.

Restart Energy  a listat la BVB o emisiune de obligațiuni verzi convertibile în acțiuni, în valoare totală de 16.361.200 lei, cu scadență în 2026 și dobândă anuală fixă de 9%, plătibilă semestrial.

Valentin BÂRGĂU a spus ca Restart Energy are o strategie ambițioasă, ca în următorii cinci ani să dezvolte un segment de upstream, care va fi complementar cu activitatea de bază – furnizare de energie electrică și gaze: “Anul trecut, am decis să implementăm această strategie, pentru că, uitându-ne la schimbările care au loc în sectorul nostru, pentru a putea să rămânem competitivi, avem nevoie și de această componentă de producție. Am decis că vom merge pe zona de energie regenerabilă, din motive lesne de înțeles, mai specific în zona de parcuri fotovoltaice. Am ales aceast acest segment pentru că avem o experiență considerabilă în domeniu. Fondatorul companiei, domnul Armand Domuță asta a făcut, a dezvoltat parcuri fotovoltaice. Deci, știm cum se fac, ce ne trebuie și cum să abordăm acest tip de proiecte. Ne dorim ca, în următorii cinci ani, să integrăm prin dezvoltare și prin achiziție aproximativ 500 MW de producție solară. Ne-am propus ca în fiecare an să integrăm aproximativ 100 MW. (…) Pe partea de dezvoltare, avem deja un proiect ready to build, de 45 MW, achiziționat la începutul anului, și pentru care sperăm să începem construcția undeva la sfârșitul lui iunie, iar la sfârșitul anului să-l dăm în producție. Pe lângă acesta, mai avem în pipeline încă 450 MW care sunt în diverse stadii de permiting. Noi credem că în următoarele 12 luni vom reuși să le aducem și pe acestea la nivelul de ready to build.

Reprezentantul Restart Energy a menționat că, din cei 80.000 de clienți, care și-au schimbat furnizorul, după liberalizarea pieței de energie, 10.000 au venit la Restart: “Am investit foarte mult în informarea consumatorilor asupra drepturilor pe care le au. De asemenea, am beneficiat și de un avantaj pe care l-am construit în timp, digitalizarea. Cred că am fost primul furnizor din România care a oferit posibilitatea consumatorilor să-și schimbe furnizorul exclusiv online. În momentul acesta, aproape toate procesele interne și comerciale ale companiei sunt digitalizat, iar asta ne oferă foarte multă flexibilitate și confort.“

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (12/05/2021)

Convocare AGAO 16.06.2021

CONPET SA (COTE) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021

MedLife S.A. (M) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (12/05/2021)

Conferinta telefonica investitori de retail Rezultate financiare Tr. I 2021