Update articol:

Valentin Gvinda este noul director general al TAROM, după ce Mădălina Mezei a fost revocată din funcţie

Tarom Foto Facebook

Consiliul de Administraţie al companiei TAROM a decis marţi seara revocarea din funcţie a directorului general interimar, Daniela Mădălina Mezei.

“Am fost revocată în această seară, dar nu ştiu care sunt motivele, trebuie să văd hotărârea Consiliului de Administraţie. M-a informat preşedintele Consiliului de Administraţie. În locul meu va veni Valentin Gvinda, pensionar, comandant de detaşament la ATR”, a declarat, pentru Agerpres, Mădălina Mezei.

Ulterior aceasta a scris pe Facebook: “Așa cum am declarat la preluarea mandatului, cred cu tărie în viitorul TAROM și în angajații companiei.
Avem oameni minunați, verticali și pregătiți să continue drumul indiferent de vreme.
Misiunea TAROM este de a se ridica mereu deasupra norilor.
Numai în echipa, TAROM va triumfa.
Despre mine personal pot spune că am încercat un exercițiu de transparență și onestitate și am îndrăznit să cred în viitor.
La final de mandat sunt fericită că nu am afectat viitorul companiei prin decizii iresponsabile și sper că echipa TAROM să scoată compania din turbulență.
Am promis că voi reda demnitatea tuturor categoriilor profesionale și voi continua acest deziderat.
Valorile umane, responsabilitatea și perseverență îmi luminează drumul și îmi definesc caracterul.
Mi-am impus să nu mă schimb, am dorit doar să schimb în bine și să las TAROM generației viitoare.
Cred în voi, cred în mine, cred în TAROM, iubesc TAROM!
Uniți vom merge mai departe!”

Aceasta fusese numită în fruntea TAROM pe 19 iunie 2019, în locul lui Cărăvan Maresi, care preluase interimatul în 3 iunie 2019.

Mădălina Mezei a fost reprezentant TAROM în Belgia din aprilie 2009 şi până la numirea sa la conducerea companiei, una dintre responsabilităţi fiind planificarea şi organizarea strategiei de piaţă şi dezvoltare în regiune. Ea este absolventă a Academiei de Studii Economice (Facultatea de Management) Bucureşti, având şi un MBA (Master în Business Administration). Daniela Mădălina Mezei lucrează în compania TAROM din anul 1997.

Potrivit boardingpass.ro, decizia revocării din funcție a Mădălinei Mezea, angajată în cadrul companiei de 20 de ani, a fost luată de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care îi reproșează acesteia că nu a implementat proiectul de restructurare a companiei, care presupune reducerea numărului de angajați.

Valentin Gvinda este a patra persoană numită la conducerea TAROM, după Werner Wilhelm Wolff (până în 20 martie 2019), Florin Susanu și Maresi Caravan (între martie și iunie 2019) și Mădălina Mezea (din 19 iunie 2019).

TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi este membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010. Compania operează peste 50 de destinaţii proprii şi destinaţii deservite de partenerii code share.

Compania deţine una dintre cele mai tinere flote din Europa, alcătuită din 23 de aeronave, şi este membru al Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din 1993. 

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/08/2021)

Rezultate exprimare optiune conform Hotararea nr. 3 AGEA 27.04.2021

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (03/08/2021)

Convocare AGAE_07/08 Septembrie 2021

TERAPLAST SA (TRP) (03/08/2021)

Hotarare CA din 02.08.2021

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (03/08/2021)

Conferinta telefonica investitori si analisti - S1 2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (03/08/2021)

Solutionare definitiva litigiu KJK Balkan Holding S.a.r.l