Update articol:

Valeriu Gheorghiță: Din septembrie ar putea începe vaccinarea anti-COVID cu a treia doză

Valeriu Gheorghita

Din luna septembrie, ”este foarte posibil” să înceapă vaccinarea cu doza a 3-a pentru anumite categorii ale populației, respectiv personalul medical,  persoanele vulnerabile sau românii care au vârsta peste 65 de ani, a anunţat Dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV.

“Există discuţii în momentul de faţă legat de administrarea rapelului sau, cum este cunoscut, cea de-a treia doză, deşi în mod corect vorbim de rapel şi nu de doza trei, la persoanele care fie au un risc crescut de expunere – şi aici vorbim de pildă de categoria personalului medical şi personalul social, şi persoanele care se află în evidenţă cu boli cronice, respectiv persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. Este foarte probabil ca din luna septembrie să avem această decizie de a administra doza trei sau rapelul. Practic, ar veni la 8 luni de la debutul campaniei de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că este foarte probabil ca autorităţile să ia în considerare “istoricul de trecere prin boală”.

“O persoană care are istoric de trecere prin boală şi a fost vaccinată cu două doze nu mai are neapărat indicaţie de a face rapelul cu cea de a treia doză de vaccin, având în vedere că trecerea prin boală este un element important de activare a răspunsului imun”, a arătat Gheorghiţă.

Şeful CNCAV a precizat că, până la o decizie în plan naţional cu privire la doza a treia de vaccin, se aşteaptă “autorizarea de către Agenţia Europeană a Medicamentului a acestei scheme de vaccinare”.

“Ne interesează, în mod deosebit, datele de siguranţă şi datele de imunogenitate”, a explicat medicul militar.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)