Update articol:
Vlad Ardeleanu, directorul general Superbet:

“Valoarea pieţei jocurilor de noroc va ajunge la 1,5 miliarde de euro, în acest an” (video)

Vlad Ardeleanu, director general Superbet România Vlad Ardeleanu, director general Superbet România

Superbet îşi doreşte să fie cât mai aproape de piaţa de capital din România nu doar la nivelul cuvintelor sau intenţiilor frumoase, a declarat Vlad Ardeleanu, directorul general Superbet, la Forumul Pieţei de Capital din România, organizat de FinancialIntelligence.ro.

În urmă cu doi ani, Superbet a lansat o emisiune de obligaţiuni la BVB, iar conducerea Superbet susţine că are planuri serioase pe viitor pentru a se apropia cât mai mult de pontenţialul pieţei financiare din România.

Vlad Ardeleanu consideră: “Piata de gambling din România este destul de opacă – cel puţin aşa credem noi că este percepută în zona serviciilor financiare – şi îmi doresc să ridicăm puţin cortina din faţa acestei industrii. Cred că acest lucru ar fi benefic atât din punctul de vedere al jucătorior din această industrie, cât si din perspectiva finanţărilor, instituţiilor şi actorilor care se afla în piaţa financiară şi care ar fi interesaţi să investească în industria noastră”.

Piaţa jocurilor de noroc este foarte bine reglementată în România, apreciază directorul general Superbet, adăugând: “Am reuşit să fim în faţa altor ţări din regiune în ceea ce priveşte legislaţia de gambling. Încă din 2009, aceasta a fost adaptată în concordanţă cu acquis-ul comunitar, iar ulterior a suferit îmbunătăţiri legislative. În anul 2013, am avut un nou punct de inflexiune când a apărut Oficiul Naţional al Jocurilor de Noroc (ONJN), care coordonează întreaga industrie, iar în 2015, a fost creat cadrul pentru jocurile online. Putem spune astăzi că piaţa de gambling funcţionează bine din punct de vedere legislativ, ceea ce oferă transparenţă şi un confort foarte mare celor care doresc să investescă în această industrie”.

Anul acesta, piaţa jocurilor de noroc va creşte cu aproape 20%, iar volumele şi dezvoltarea acestei industrii face atractivă orice oportunitate investiţie.

Anul trecut, valoarea globală a pieţei jocurilor de noroc s-a situat la circa 1,2 miliarde de euro, iar în acest an preconizăm că aceasta va ajunge la 1,5 miliarde de euro, susţine Vlad Ardeleanu.

Industria jocurilor de noroc are o reglementare specială în ceea ce priveşte taxele, în sensul că plăteşte către stat taxe suplimentare faţă de alte industrii, impactul la buget fiind semnificativ, mai spune Vlad Ardeleanu, menţionând că Superbet a plătit, anul trecut, către stat circa 36 milioane de euro.

Industria jocurilor de noroc contribuie cu circa 0,3-0,4% la PIB pe zona de taxe, consideră Vlad Ardeleanu.

Acesta apreciază: “Industria jocurilor de noroc are o componentă semnificativă de tehnologie, 50% din business-ul Superbet fiind pe zona de digital. Superbet devine din ce în ce mai mult o companie de tehnologie. Din acest punct de vedere, cred că oportunităţile de investiţie sunt extrem de interesante pentru că tehnologia are un ritm de transformare şi modificare extrem de rapid. Vrem să deschidem orizonturile pentru această industrie care este pregătită să primească investiţii”.

Superbet este o companie românească, un brand construit în România cu o echipă locală. Vlad Ardeleanu spune: „Anul trecut, Superbet a înregistrat prima acţiune notabilă a unui jucător românesc de a exporta acest rezultat antreprenorial în ţările din jur şi am deschis primul nostru birou la Varşovia, în Polonia, acesta fiind primul pas în direcţia extinderii pe plan internaţional. În anii care urmează vom face şi alţi paşi în pieţe vecine”.

BVBStiri BVB

CONPET SA (COTE) (12/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA din data de 28(29).04.2021 si B.V.C. 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (12/04/2021)

Actualizare lista preliminara persoane propuse pentru functia de administrator

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (12/04/2021)

Actualizare si completare materiale AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (12/04/2021)

Cerere pentru completare ordine de zi AGOA 28(29) aprilie 2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (12/04/2021)

Completare ordine de zi AGOA din 26/27 aprilie 2021