Update articol:

Ministrul Internelor anunță o nou ordonanță militară, pe fondul epidemiei și al faptului că unele persoane nu respectă regulile; Carantină pentru Țăndărei (VIDEO si document Ordonanta 7)

Sursa foto: Facebook

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a spus, astazi, că distanțarea socială este singura soluție în această perioadă. 

El a anunțat o nouă ordonanță militară.

CITESTE AICI Ordonanta militara 7 din 4 aprilie 2020

Este necesară, în contextul internațional, potrivit ministrului, care a mai spus ca “un alt factor care ne determină să introducem noi ordonanțe este comportamentul unor cetățeni”. Avem deja primul arestat preventiv, pentru o persoană care nu a respectat regulile.

Ministrul a mai anunțat carantină pentru localitatea Țăndărei: “Din păcate, un alt factor care ne determină să introducem noi ordonanţe militare este şi comportamentul unora dintre cetăţeni, oameni care pur şi simplu nu înţeleg cât este de periculos ceea ce fac atât pentru ei, cât şi pentru alţii. Vreau să le comunic, legea este pentru toţi şi toţi trebuie să o respectăm. Avem deja primul cetăţean arestat preventiv pentru că nu s-a supus indicaţiilor date de poliţişti şi a încercat să fugă de agenţii care l-au oprit la un filtru – s-a întâmplat la Vaslui. În judeţul Ialomiţa, din totalul cazurilor confirmate pozitiv în jurul prânzului – de 48 de persoane, 31 sunt din Ţăndărei, un procent de peste 60%, iar din totalul de 8 pacienţi decedaţi, 7 sunt toţi din oraşul Ţăndărei. Vă rog pe dumneavoastră să faceţi procentul. Aşadar, în Ordonanţa militară numărul 7, emisă astăzi, 4 aprilie am stabilit:
Se instituie carantină pentru localitatea Ţăndărei”, a afirmat ministrul Vela.

El a subliniat că măsurile de verificare şi control a accesului în oraşul Ţăndărei vor fi realizate de către personalul MAI, dar şi cel al MApN.

“În localitatea carantinată vom permite intrarea şi ieşirea doar pentru transportul de marfă pentru aprovizionarea populaţiei şi pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată şi care desfăşoară activităţi economice sau în unele domenii cum ar fi ordinea publică, securitatea naţională, domeniul sanitar, situaţiile de urgenţă, administraţia publică locală, asistenţa şi protecţia socială, activităţile judiciare şi, evident, serviciile de utilitate publică, energie, agricultură, alimentaţie publică, pentru furnizorii de apă, de comunicaţii şi pentru transport. Vreau să anunţ cetăţenii din Ţăndărei că măsurile de verificare, control şi accesul înspre şi dinspre localitatea carantinată se realizează de către personalul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu cele ale Ministerului Apărării Naţionale şi că vom aplica legea”, a mai spus ministrul Afacerilor Interne.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Ialomiţa a aprobat, joi, solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică ca oraşul Ţăndărei să intre în carantină, propunerea fiind transmisă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat Prefectura Ialomiţa.

Potrivit sursei citate, hotărârea a fost luată din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu coronavirus din ultima săptămână şi de contacţi ai persoanelor respective aflaţi în izolare.

O alta decizie se referă la situația internațională – se suspendă toate zborurile spre și dinspre Austria Belgia, SUA, Marea Britanie, Olanda, Irlanda, Turcia și Iran, pentru 14 zile, începând de mâine ora 23.

Ministrul a mai spus ca se va permite organizarea de curse charter pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România spre alte state, cu avizul autorităților competente. Aceasta nu se referă la domeniul sanitar sau asistență socială.

”Am stabilit pentru conducătorii autovehiculelor de transport cu capacitate peste 2,4 tone care nu prezintă simptone de COVID-19 că vor completa doar o declaraţie pe propria răspundere prin care îşi asumă locaţia unde pot fi contactaţi în perioada dintre curse. Nu se vor izola la domiliciu, cu condiţia asigurării de către angajator a materialelor de protecţie pentru COVID 19 şi să nu aibă la intrarea în ţară simptome de COVID-19”, a declarat Vela.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, şi secretarii de stat Bogdan Despescu şi Raed Arafat susţin, începând cu ora 14,00, o declaraţie de presă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat sâmbătă, la finalul unei şedinţe operative la care au participat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, că o nouă ordonanţă militară urmează să fie prezentată în cursul zilei, aceasta fiind aproape definitivată. 

El a menţionat, de asemenea, că se vor lua măsuri speciale pentru oraşul Ţăndărei.

Publicată de Ministerul Finanţelor Publice pe Sâmbătă, 4 aprilie 2020

BVBStiri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/09/2021)

Raport curent conform art. 234 litera i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (21/09/2021)

Convocare AGOA 27 (28) octombrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (21/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (21/09/2021)

Numire administrator provizoriu