Update articol:
FOREN 2022

Vergil Chiţac, primarul Constanţei: Exploatarea gazelor din Marea Neagră va schimba radical, în bine, rolul Mării Negre în arhitectura de securitate energetică a Europei

Vergil Chitac FOREN

Războiul din Ucraina schimbă în mod dramatic și radical arhitectura de securitate a lumii în care trăim, generând totodată nu doar crize, ci și oportunități, a declarat Vergil Chiţac, primarul Constanţei, la FOREN (Forumul Regional al Energiei pentru Europa Centrală și de Est).

Acesta a precizat: „Acest război confirmă și mărește importanța strategică a Mării Negre și, mai mult, importanța strategică a municipiului Constanța ca pol de stabilitate și dezvoltare în nord-vestul Mării Negre.

Principalele oportunități sunt deja evidente: extracția de gaz din perimetrele marine actuale și viitoare (în principal perimetrului offshore XIX Neptun), precum și preluarea funcțiilor de export de produse cerealiere din Ucraina spre piețele europene și mondiale prin portul Constanța.

Exploatarea gazelor din Marea Neagră va schimba radical, în bine, rolul Mării Negre în arhitectura de securitate energetică a Europei. Estimările cele mai optimiste apreciază că acest perimetru ar conține rezerve de gaze de aproximativ 100 de miliarde de metri cubi, iar marea majoritate a estimărilor creditează perimetrul cu rezerve de cca 80 de miliarde de metri cubi. Modificarea Legii Offshore, esenţială pentru extracţia gazului natural din proiectul Neptun Deep, face posibilă deja accelerarea acestui proiect. Dacă adăugăm la proiectul Neptun Deep și alte perimetre aflate acum în exploatare sau în proiectare, avem deja imaginea perfectă a unui potențial care așteaptă doar politici publice favorizante pentru a se exprima.”

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (01/07/2022)

Implementare plan incentivare SOP2020

RCB GOLD (RCGLD) (01/07/2022)

Notificare Raiffeisen Centrobank AG

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (01/07/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (01/07/2022)

Hotarare AGOA - 30.06.2022

Sphera Franchise Group (SFG) (01/07/2022)

Publicarea Raportului de Sustenabilitate aferent anilor 2020-2021