Update articol:

Verificări de fond asupra întregii activități a Casei de Comerț pentru produse agroalimentare Unirea

Adrian Oros Sursa foto: facebook.com/guv.ro

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nechita-Adrian Oros, a avut o întâlnire cu membrii Consiliului de Administrație al Casei de Comerț pentru produse agroalimentare UNIREA S.A., ca urmare a solicitării acestora, în data de 7 noiembrie 2019.

Domnii Sorin Minea, George Sava, Florentin Bercu, Mircea Coșea au semnalat grave probleme privind modul de cheltuire a bugetului alocat Casei de Comerț pentru produse agroalimentare UNIREA S.A.

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Nechita-Adrian Oros, a dispus Corpului de control al ministrului efectuarea unei verificări de fond asupra întregii activități a Casei de Comerț pentru produse agroalimentare Unirea S.A.

Potrivit Ministerului Agriculturii, această situație de fapt nu va influența sub nicio forma determinarea noii conduceri a Ministerului de a face politici publice prin care să consolideze poziția fermierilor pe lanțul de aprovizionare cu produse agroalimentare românești și sănătoase.

La scurt timp după ce a fost învestit în funcția de ministru al Agriculturii,  Adrian Oros a anunțat că nu va susține „Casa de Comerț Agroalimentar Unirea”, proiect demarat în timpul fostului ministru Petre Daea. 

Întrebat ieri dacă va continua proiectul Casei de Comerț Unirea, premierul  Ludovic Orban a replicat că vremea Gostat-urilor a trecut. El a adăugat că România trebuie să asigure condiţii egale de acces la piaţă pentru producătorii autohtoni.

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Reluare tranzactionare - ora 10:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizie ASF nr. 84/02.02.2023 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni FP

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)