Update articol:

Vicepremierul Ana Birchall a avut discuții oficiale la nivel înalt în SUA, cu reprezentanți ai Administrației Trump

Vicepremierul Ana Birchall şi Larry Kudlow, directorul Consiliului Economic al Casei Albe

Vicepremierul Ana Birchall a avut, joi, 7 februarie 2019, o întrevedere cu Larry Kudlow, directorul Consiliului Economic al Casei Albe, urmată de o convorbire la Departamentul pentru Energie condus de Secretarul Rick Perry.

În cadrul întrevederii cu Larry Kudlow, demnitarul român a reiterat angajamentul prim-ministrului Viorica Dăncilă și al Guvernului României privind asigurarea unui climat economic atractiv, care să creeze premisele creșterii investițiilor americane în Romania și continuarea evoluțiilor favorabile în relațiile comerciale România-SUA.

”Vom menține ritmul excelent al dezvoltării și aprofundării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic dintre România și SUA. Avantajele pe care țara noastră le oferă și perspectivele de dezvoltare economică a României, confirmate și de prognozele instituțiilor internaționale, constituie o bază solidă pentru extinderea inițiativelor de cooperare și investiții, precum și pentru diversificarea oportunităților pentru oamenii de afaceri, din SUA sau din alte țări, care doresc să investească în România”, a precizat vicepremierul român.

De asemenea, Ana Birchall a apreciat susținerea americană pentru aderarea României la OCDE și a reiterat potențialul pe care îl oferă proiectele agreate în cadrul Summit-ului celor Trei Mări de la Bucureşti în 2018.
În cadrul discuției la Departamentul pentru Energie, au fost abordate dimensiunile principale ale cooperării în domeniul energiei, valorificarea resurselor energetice de la Marea Neagră, aspecte privind securitatea energetică regională şi dezvoltarea proiectelor de transport şi interconectivitate.

Totodată, vicepremierul Ana Birchall a reiterat angajamentul ferm al Guvernului României pentru asigurarea unui mediu investițional transparent şi atractiv pentru companiile care investesc în domeniul energetic, prin proiecte de diversificare a surselor şi rutelor de transport al energiei.

A fost  apreciat nivelul foarte bun al cooperării în domeniu și au reafirmat interesul comun pentru continuarea și promovarea proiectelor de infrastructură menite să ducă la un grad mai mare de diversificare.

“Secretarul Rick Perry a accentuat susținerea Departamentului condus de domnia sa pentru eforturile țării noastre în direcția asigurării securității energetice atât în regiunea noastră, cât și la nivel european și dorința de a lucra îndeaproape în continuare pe această temă în cadrul parteneriatului nostru”, a declarat viceprim-ministrul Ana Birchall.

În acest context, Ana Birchall a subliniat că ”România este un furnizor de securitate energetică în regiune, având potenţialul de a-şi consolida acest rol în sensul unei dezvoltări economice sustenabile”.

De asemenea, a fost apreciată dinamica pozitivă a Parteneriatului Strategic dintre România și SUA din 2018 și au evidențiat perspectivele continuării într-un ritm susținut a dezvoltării, aprofundării și condolidării Parteneriatului Strategic pe toate dimensiunile sale: politic, militar şi de securitate, economic şi social.

 

BVBStiri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (24/11/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

MedLife S.A. (M) (24/11/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 16-20 noiembrie 2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/11/2020)

Incetarea de drept a mandatului dlui Cristian Gentea