Update articol:

Vicepreşedintele ASF Dan Armeanu, audieri în Parlament, după frauda de la BRD Pensii: “Niciun leu din activele participanţilor nu a fost deviat sau afectat cumva” (Adevarul.ro)   

Sistemul de pensii private funcţionează foarte bine, portofoliul este diversificat; noi monitorizăm toată activitatea administratorilor şi partea aceasta de investiţii astfel încât participanţii să fie protejaţi şi să obţină un randament cât mai bun, a declarat Dan Armeanu, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, la audierile din Comisia de muncă din Camera Deputaţilor, potrivit adevarul.ro.   

Dan Armeanu a fost chemat în Parlament după apariţia informaţiilor privind frauda de peste 23 milioane de lei de la BRD Pensii. Doi angajaţi ai unei bănci sunt suspectaţi că şi-ar fi însuşit şi folosit în interes personal peste 23 de milioane de lei din conturile unui fond privat de pensii, cu sprijinul unor apropiaţi şi a 7 firme, potrivit Poliţiei.

La întrebarea preşedintelui Comisiei de muncă, Adrian Solomon, „de ce se ajunge ca în cazul BRD să facă ce vor cu fondurile, să fure”, vicepreşedintele n-a răspuns, scrie adevarul.ro.

De asemenea, Adrian Solomon l-a întrebat dacă sunt alte probleme privind gestionarea fraduloasă a fondurilor de pensii. Dan Armeanu a răspuns: „Toţi administratorii funcţionează în condiţii normale. Activele participanţilor sunt segregate de activele fondurilor. Acest lucru a funcţionat şi în ultimul caz. Niciun leu din activele participanţilor nu a fost deviat sau afectat cumva. Activele sunt în siguranţă, sistemul funcţionează. Să se facă distincţia între activele administratorului şi cele ale fondului de pensii”.

Conform adevarul.ro, Armeanu nu a vrut nici să dea declaraţii presei pe teme de actualitate, fugind pe o uşă din spate a Comisiei de muncă. Anterior, vicepreşedintele ASF a precizat că întreaga comunicare pe teme specifice domeniului de care se ocupă se face prin intermediul biroului de presă al instituţiei.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022