Update articol:
Surse: La Palatul Victoria s-a discutat o primă variantă pentru tăierea indemnizațiilor demnitarilor cu 25%

Victor Cionga: “Mă așteptam ca parlamentarii şi preşedintele Iohannis să își cedeze 50% din salariu pe următoarele 6 luni, să renunțe la diurne, să restrângă cheltuielile cu birourile parlamentare donând și diferența rezultată”

  • Surse guvernamentale au declarat pentru Europa Liberă că la Palatul Victoria s-a discutat o primă variantă pentru tăierea indemnizațiilor demnitarilor cu 25%. Potrivit surselor citate, nu s-a luat o decizie finală în privința procentului și a perioadei privind reducerea indemnizației, dar hotărârea privind tăierea este luată

 

“Mă așteptam ca patrioții din Parlamentul României care își tot strigă dragostea de țară și grija față de popor să se implice personal în criza medicală actuală, dând din banii lor, adică să își cedeze Crucii Roșii sau altui fond implicat în combaterea pandemiei, 50% din salariu pe următoarele 6 luni…și să renunțe la diurne, să restrângă pe cât posibil, adică într-un mod rezonabil, cheltuielile cu birourile parlamentare donand și diferența rezultată”, a scris pe contul de Facebook Victor Cionga, partener AZ Capital.

Acesta a adăugat: “Să vedem cine va avea “curajul” să facă o propunere similară în acest sens și cât de repede va ajunge la vot…
Îi sfătuiesc pe aleșii noștri să se uite la ceea ce au făcut parlamentarii bulgari.
De asemenea mă aștept la un gest similar de la Președintele țării.

P.S. 1. Rândurile mele nu se adresează acelor parlamentari care au făcut deja pași în sensul celor de mai sus sau au făcut donații consistente echivalente cu sumele în cauza. Pentru aceștia, respect!


P.S. 2. Înțeleg că dl deputat USR Tudor Benga a făcut o propunere similară despre care nu știam în care se menționa 25% pe o perioada necunoscută mie. Respect! Am făcut o scurtă căutare pe net dar nu am găsit încă nimic.

P.S. 3. Am înţeles că parlamentarii PSD au donat 50% din salariu. Nu am știut acest lucru. Mă bucură acest lucru dar mie mi se pare că lucrurile nu ar trebui să se oprească la un partid, ci la întreg parlamentul; de aceea ar trebui să fie un act legislativ. Și ar trebui stabilit un procent și o perioadă: trei luni, șase luni sau până la terminarea mandatului”.

Deputații bulgari au decis, recent, să renunțe integral la salarii până la ridicarea stării de urgență în țară, instituită în contextul pandemiei de coronavirus. Propunerea a fost făcută de GERB, partid aflat la guvernare și condus de premierul Boiko Borissov. Propunerea a fost susținută în unanimitate cu 170 de voturi “pentru”.

Banii vor fi transferați în contul Ministerului Sănătății pentru a fi folosiți în lupta pentru combaterea coronavirusului, au explicat oficialii.

Măsură este valabilă pentru parlamentari, dar și miniștri și membrii cabinetelor lor și pentru șefii agențiilor guvernamentale. Ea va fi pusă în aplicare în așa fel încât să nu afecteze remunerația președintelui și a vicepreședintelui, mai scrie sursă citată.

*Premierul Indiei, preşedintele și parlamentarii vor avea salariile reduse cu 30%, pe fondul pandemiei de coronavirus

Premierul indian Narendra Modi, preşedintele Ram Nath Kovind şi alţi reponsabili politici de rang înalt vor avea salariile reduse cu 30% în acest an, pe fondul epidemiei de COVID-19 şi al consecinţelor asupra economiei, potrivit Reuters.

  • Premierul Greciei Kyriakos Mitsotakis face apel la miniștri și parlamentari să-și doneze jumătate din salariu pentru combaterea pandemiei

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a făcut apel, la finalul lunii martie, la membrii guvernului său și la parlamentarii majorității să-și doneze jumătate din salariu pentru a combate pandemia de coronavirus, urmând astfel exemplul noului președinte al țării, Katerina Sakellaropoulou, care a promis că va face acest lucru.

Katerina Sakellaropoulou, care a devenit la 13 martie prima femeie președinte din istoria Greciei, a decis să doneze jumătate din salariul său pentru următoarele două luni ”din cauza circumstanţelor financiare dificile în care se află ţara” în contextul pandemiei de coronavirus.

”Suntem cu toţii egali în faţa ameninţării sanitare. Însă pentru a o combate, fiecare trebuie să participe, după forţele proprii”, a declarat tot luni Kyriakos Mitsotakis.

Acesta a făcut apel ”la lumea politică din țară să se poziționeze în prim-planul solidarității”, solicitându-le membrilor guvernului său și majorității parlamentare de dreapta, asigurată de Noua Democrație, să doneze jumătate din salariul lor în următoarele două luni pentru fondul special destinat combaterii pandemiei.

Premierul s-a declarat ”convins că şi celelalte partide” din eşichierul politic vor urma exemplul, Syriza, partidul fostului prim-ministru Alexis Tsipras, precizând, de altfel, că această contribuție ar trebui să fie ”obligatorie, nu opțională”.

 

BVB | Știri BVB

DAFORA SA (DAFR) (09/12/2022)

Numire auditor financiar - auditare situatii financiare 2022-2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (09/12/2022)

Semnarea unui contract de investitie cu Dataware Consulting SRL

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (09/12/2022)

VAN la data 30 Noiembrie 2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (09/12/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (09/12/2022)

Structura actionariat la data de 30 noiembrie 2022