Update articol:

Victor Costache: Avem primul caz confirmat cu coronavirus pe teritoriul Romaniei (VIDEO)

Sursa foto: ms.ro
Raed Arafat a precizat ca in casa cu pacientul infectat locuiesc 7 persoane, toate testate negativ; Acestea vor fi izolate la domiciliu, sub paza

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anuntat primul caz confirmat cu coronavirus pe teritoriul Romaniei. El a spus ca este vorba despre o persoana asimptomatica si ca nu trebuie sa ne alarmam.

Ministrul a precizat ca pacientul este dintr-o localitate din Gorj si va fi transportat la Bucuresti pentru a incepe tratamentul.

El a adaugat ca sunt in lucru 33 de teste, iar rezultatele vor fi comunicate imediat.

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situații de Urgență, a precizat ca in casa cu pacientul infectat locuiesc 7 persoane, toate testate negativ. Acestea vor fi izolate la domiciliu, sub paza: ”Bolnavul e în stare bună. El va fi transportat la spital cu un echipaj de la ISU Dolj la Spitalul Matei Balș. În casa respectivă mai sunt 7 persoane. Toate au fost testate negativ. Dar, pentru că a fost un contact direct, vor rămâne în izolare, sub pază, nu vor putea să plece din casă, timp de 14 zile, iar apoi vor fi testați. Dacă, între timp, vreunul prezintă simptome, va fi scos și dus la spital.

Membrii familiei nu trebuie să aibă contact cu nimeni, decât cu cei care sunt în echipamente de protecție. Poliția locală o să fie acolo. Vecinii trebuie să înțeleagă că nu îi poate pune în pericol. Copii nu sunt în familie, dar sunt oameni în vârstă. Se face o anchetă epidemiologică extinsă, pentru a vedea cu cine a intrat în contact. El este pozitiv asimptomatic, fără semnalele bolii. Asta nu înseamnă că nu putea transmite boala.”

Ministrul Sănătății a mai precizat ca pacientul roman infectat a intrat in contact direct cu italianul cu coronavirus care a vizitat Romania (Gorj).

Nu e vorba de epidemie, vorbim de un singur caz, a mai spus Arafat.

 

***

Primul caz de infecție cu coronavirus de pe teritoriul României a fost confirmat oficial în această seară, a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru HotNews.ro. Este vorba despre un bărbat din județul Gorj, care a intrat în contact cu italianul diagnosticat cu coronavirus care a vizitat recent România. Bărbatul din Gorj a fost plasat în carantină și va fi transportat la Institutul Matei Balș din București, unde va fi tratat.

“Da, putem confirma, există diagnosticul virusologic pozitiv realizat la Institutul Matei Balş, confirmat de profesorul Streinu Cercel. Este vorba de un pacient din grupul de la Gorj”, a declarat Moldovan, la Antena 3, potrivit Agerpres.

BVBStiri BVB

SOCEP S.A. (SOCP) (31/03/2020)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 26.03.2020

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (31/03/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (31/03/2020)

Informare privind transfer actiuni S.I.F. Transilvania