Update articol:
PARAFRAZÂNDU-L PE LENIN

Victor Orban îi numeşte “idioţi utili” pe criticii săi din Partidul Popular European (PPE) (video campanie anti Soros şi anti Juncker)

După ce a lansat o campanie împotriva lui Jean-Claude Juncker, un politician din cadrul PPE şi preşedinte al Comisiei Europene, Viktor Orban a anunţat că îl va critica şi pe prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. După ce a lansat o campanie împotriva lui Jean-Claude Juncker, un politician din cadrul PPE şi preşedinte al Comisiei Europene, Viktor Orban a anunţat că îl va critica şi pe prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

După campania anti-Juncker,  Viktor Orban a anunţat că îl va critica şi pe prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans

 

Premierul Ungariei, Viktor Orban, i-a numit “idioţi utili” ai forţelor politice de stânga pe cei din Partidul Popular European (PPE) care îi cer excluderea formaţiunii sale, Fidesz, din Partidul Popular European (PPE), potrivit Politico. 

“Nu toată lumea înțelege acest lucru, dar în literatura de specialitate au fost numiţi  de Lenin drept «idioți utili»”, a declarat Viktor Orban ziarului german Welt am Sonntag, precizând: “În timp ce cred că duc o luptă intelectuală, ei servesc de fapt intereselor puterii adversarilor noștri. În realitate, atacurile provin din partea forţelor politice de stânga şi nu au rolul de a ne afecta pe noi, ci Partidul Popular European. Dacă nu ne vor mai ataca pe noi, vor începe să îi atace pe italieni şi pe austrieci”. 

Guvernul ungar a anunţat sâmbătă că va pune capăt foarte controversatei campanii de afişaj în care îl acuză pe preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi pe omul de afaceri George Soros că sunt complici ai imigraţiei ilegale. Această “campanie de informare (…) se va încheia, cum a fost prevăzut iniţial, la 15 martie”, a anunţat pe Twitter purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltan Kovacs.

 

Comisia Europeană a combătut “punct cu punct” afirmaţiile premierului naţional-conservator Viktor Orban, considerându-le “în cel mai rău caz grav eronate în plan factual sau, în cel mai bun caz, foarte înşelătoare”. Campania eurofobă dusă de Viktor Orban a provocat furie în rândul dreptei europene care ar putea decide în viitorul apropiat excluderea partidul său, FIDESZ.

 

Premierul ungar a lansat  în urmă cu zece zile campanie virulentă împotriva preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, acuzând Bruxellesul că susţine imigraţia.

Seria de mesaje postate pe Twitter de Zoltan Kovacs reprezintă un răspuns la un interviu acordat de liderul grupului Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, în care a afirmat că “Viktor Orban a făcut un rău considerabil PPE cu aceste declaraţii şi campania sa de afişaj”.

PPE, din care face parte FIDESZ condus de Viktor Orban, regrupează formaţiuni politice de dreapta şi de centru-dreapta din Europa. Jean-Claude Juncker este şi el membru al Partidului Popular European. 

“Cu aceste declaraţii şi campania sa de afişaj, Viktor Orban a făcut un rău considerabil PPE. De aceea aştept de la el să-şi ceară scuze şi să pună capăt acestei acţiuni”, a explicat Weber, membru al CSU, partidul frate din Bavaria al CDU, formaţiunea cancelarei Angela Merkel.

Campania de afişaj din Ungaria a fost lansată săptămâna trecută sub sloganul “Şi dvs. aveţi dreptul să ştiţi ce pregăteşte Bruxellesul”. Afişele sunt ilustrate cu portrete în care apar zâmbind Jean Claude Juncker şi miliardarul american de origine maghiară George Soros, “ţapul ispăşitor” al lui Orban şi al naţionaliştilor. Cei doi sunt acuzaţi că vor să oblige ţările UE să accepte refugiaţi şi că încearcă să slăbească paza de frontieră la nivel naţional.

Între timp, mai multe partide care fac parte din PPE şi-au manifestat intenţia de a lansa procesul de sancţionare împotriva lui Viktor Orban şi, eventual, de a susţine o procedură de excludere a FIDESZ.

“Cel puţin opt partide (care fac parte din PPE) şi-au manifestat intenţia de a lansa procesul de sancţionare împotriva lui Orban, dar scrisorile semnate nu au ajuns toate până astăzi”, a declarat pentru AFP o sursă apropiată de conducerea PPE, potrivit Agerpres. Partidul finlandez Kokoomus, partidele suedeze ale Creştin-democraţilor şi Nya Moderaterna, creştin-democraţii belgieni (CDV-ul flamand şi CDH-ul francofon), precum şi Partidul popular creştin-social luxemburghez (CSV) au dat clar de înţeles că doresc o excludere din PPE a FIDESZ-ului condus de Viktor Orban. În Olanda, preşedintele partidului democrat-creştin CDA, Rutger Ploum, a precizat că formaţiunea sa “susţine apelul unui număr considerabil de partide din PPE pentru a lansa o discuţie” despre FIDESZ-ul ungar, potrivit unui comunicat. Nu în ultimul rând, şi partidul conservator portughez CDS ar fi de acord cu abordarea acestui subiect, a precizat pentru AFP sursa apropiată de conducerea PPE.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al premieurlui Viktor Orban a răspuns în mesajele sale pe Twitter că, “dacă guvernul ungar este dispus să asculte orice critică, decizia poporului ungar este mai importantă în opinia noastră decât disciplina de partid”.

Pentru a declanşa procedura de excludere a unui partid din PPE, este necesară o acţiune iniţiată de şapte partide din cel puţin cinci ţări.

După această campanie anti-Juncker,  Viktor Orban a anunţat că îl va critica şi pe prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans: “În următoarea etapă a campaniei electorale, vom avea un alt interlocutor pe afişele politice: domnul Timmermans. Domnul Juncker pregăteşte retragerea din politică, iar locul îi va fi luat de domnul Timmermans”, a spus Orban, afirmând că “rolul lui George Soros în politica europeană nu poate fi ignorat” şi că “toată lumea are dreptul să ştie că Timmermans este un cunoscut aliat al acestuia”.

Frans Timmermans este candidatul Partidului Socialiştilor Europeni (PSE, centru-stânga) pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene. Timmermans a criticat frecvent situaţia statului de drept din ţări est-europene, inclusiv din Ungaria.

Ministrul de externe maghiar: Modelele occidentale de integrare occidentală nu funcţionează

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a afirmat, într-un interviu la televiziunea publică difuzat vineri, că a devenit clar faptul că modelele occidentale de integrare occidentală nu funcţionează, precizând că ele au dus la apariţia de societăţi paralele, care, în opinia sa, pun riscuri de securitate din cauza diferenţelor culturale, relatează agenţia MTI. Migraţia reprezintă încă un risc de securitate şi regiunea Balcanilor de Vest este supusă în continuare presiunii migraţiei, a declarat Szijjarto la canalul de televiziune M1.

Szijjarto a precizat că, în cadrul convorbirilor sale cu miniştrii de interne din Balcanii de Vest săptămâna trecută, ei i-au spus că ţările lor se confruntă cu un aflux continuu de migranţi ilegali şi au confirmat de asemenea că mercenarii grupării teroriste Stat Islamic încearcă să se întoarcă în Europa.

El a menţionat că, la întâlnirea sa cu ambasadorii din această săptămână, s-a reafirmat că Ungaria trebuie să se menţină ferm pe poziţia sa antiimigraţie.

 

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (24/03/2023)

Finalizare achizitie Sunwind Energy SRL

FARMACEUTICA REMEDIA SA (RMAH) (24/03/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - tranzactii 2021

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (24/03/2023)

Documente suport AGOA & AGEA 25.04.2023

FARMACEUTICA REMEDIA SA (RMAH) (24/03/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R) - tranzactii parti afiliate 2021

VES SA (VESY) (24/03/2023)

Convocare AGA O & E 27-28.04.2023