Update articol:

Vienna Insurance Group a raportat o scădere a profitului net cu 7,7% în primul trimestru

Omniasig
Vienna Insurance Group a raportat o creştere cu 11,2% a primelor în primul trimestru din 2022, până la 3,45 miliarde de euro, în timp ce profitul net a fost de 91,3 milioane de euro, în scădere cu 7,7% faţă de primul trimestru al anului trecut, informează compania printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Subscrierile au crescut la nivelul tuturor liniilor de business şi pieţelor VIG. S-au înregistrat creşteri de două cifre ale primelor pe segmentele RCA (+18,8%), proprietăţi şi răspunderi (+15,2%) şi asigurări de sănătate (+11,6%). Avansul puternic a fost susţinut în special de evoluţia de pe pieţele din Republică Cehă (+103 milioane de euro) şi din regiunea ECE extinsă (+148 milioane de euro), în special în România, Ţările Baltice, Serbia, Ucraina şi Ungaria.

“Încă de anul trecut am reuşit să controlăm efectele pandemiei asupra operaţiunilor grupului, iar în 2022 am înregistrat un început de an foarte bun pe toate pieţele şi liniile de business. Acest lucru se reflectă în creşterea de două cifre din primul trimestru al acestui an, care la acel moment nu îngloba încă efectele războiului din Ucraina, declanşat la sfârşitul lunii februarie. Din cauza menţinerii incertitudinilor în ceea ce priveşte situaţia din Ucraina şi a efectelor de ordin economic greu de estimat pe termen lung, pentru restul anului financiar nu ne aşteptăm la o evoluţie la fel de accelerată ca în primul trimestru. La nivelul grupului VIG, am luat măsuri preventive în valoare de aproximativ 75 de milioane de euro. Principala noastră preocupare rămâne legată de colegii din companiile din Ucraina, care în această perioadă extrem de dificilă dau dovadă de atitudine pozitivă şi profesionalism, menţinând în mare măsură operaţionale liniile de business în zonele mai puţin afectate de război. La nivelul întregului an 2022 ne aşteptăm ca evoluţia activităţii operaţionale să rămână pozitivă, susţinută de capitalizarea puternică, de modelul nostru de business diversificat şi de măsurile de optimizare implementate consecvent de-a lungul anilor”, a explicat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Profitul înainte de impozitare a scăzut cu 3,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, situându-se la 123,8 milioane de euro, pe fondul măsurilor preventive luate în contextul războiului din Ucraina, care au dus la scăderea rezultatului financiar, se precizează în comunicat.

Rezultatul financiar din primul trimestru al anului 2022 (excluzând companiile consolidate prin punere în echivalenţă) a fost de 148,1 milioane de euro, în scădere cu 15,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Costurile mai mici precum şi scăderea ratei daunelor au condus la îmbunătăţirea semnificativă a ratei combinate până la 94,6%, comparativ cu primul trimestru din 2021 (95,2%). Cele mai bune evoluţii ale ratei combinate au fost înregistrate pe pieţele din Austria, Republica Cehă şi regiunea ECE Extinsă, în special în Bulgaria şi România.

La 31 martie 2022, investiţiile grupului VIG, incluzând numerarul şi echivalentele în numerar, erau de 36,1 miliarde de euro.

Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) este principalul grup de asigurări atât în Austria, cât şi în întreaga regiune a Europei Centrale şi de Est (ECE). Grupul este format din aproximativ 50 de companii din 30 de ţări şi are peste 25.000 de angajaţi. Acţiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994. Compania beneficiază de rating A+ cu perspectivă stabilă din partea reputatei agenţii internaţionale de rating Standard & Poor’s. VIG colaborează îndeaproape cu Erste Group, cea mai mare bancă de retail din Europa Centrală şi de Est.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/03/2023)

Calendar financiar 2023 al Lion Capital SA (actualizat)

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (27/03/2023)

Notificare rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023

MedLife S.A. (M) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20.03.-24.03.2023