Update articol:

Viitorul capitalismului şi al Europei – unele din temele de discuţie ale Grupului Bilderberg, în cadrul reuniunii din acest an de, la Montreux

Temele de discutie din acest an Temele de discutie din acest an
 

Întâlnirea anuală Bilderberg va avea loc în această săptămână, în Montreux -Elveţia, de joi până vineri    

Aproximativ 130 de participanţi din 23 de ţări au confirmat prezenţa în acest an    

Pe lista participanţilor nu pare să fie vreo personalitate din România    

 

Jared Kushner, ginerele şi consilierul senior al președintelui Donald Trump, urmează să participe la întâlnirea secretă Bilderberg (a 67-a), din orașul elvețian Montreux, care va avea loc în această săptămână, de joi până vineri.
 
Fondată în 1954, reuniunea Bilderberg a fost concepută ca un forum anual de discuţii informale, menite să promoveze dialogul între Europa și America de Nord. 
 
Lista de oaspeți Bilderberg include de obicei politicieni de vârf, lideri de afaceri, finanțatori, cadre universitare și membri influenți ai mass-media. Conform site-ului evenimentului,  aproximativ 130 de participanți din 23 de țări și-au confirmat prezența în acest an. Două treimi dintre ei provin din Europa și restul din America de Nord; o treime sunt din politică și guvern și restul din alte domenii.
 
Conform oficialilor  Bilderberg , întâlnirile se desfășoară în conformitate cu regulamentul Chatham House, care stipulează că participanții sunt liberi să utilizeze informațiile primite, dar nu pot dezvălui identitatea sau afilierea vreunui vorbitor.
 
 

În afară de Kushner, lista de participanți din acest an mai include pe ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, CEO-ul Credit-Suisse, Tidjane Thiam, guvernatorul băncii Marii Britanii Mark Carney și fostul CEO al companiei Google Eric Schmidt. Mai sunt confirmaţi  CEO-ul Total Patrick Pouyanne, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, CEO-ul Microsoft Satya Nadella și fostul secretar de stat american Henry Kissinger, Jose Manuel Barroso, chairman Goldman Sachs, fost preşedinte al Comisiei Europene. 

Regele Olandei Willem-Alexander va fi şi el prezent la această reuniune.

Pe lista participanţilor nu pare să fie vreo personalitate din România.    

Printre alte subiecte, agenda publicată în acest an include Brexit, etica inteligenței artificiale, importanța spațiului, schimbările climatice și durabilitatea.

Subiectele cheie pentru discuții în acest an sunt:

1. O ordine strategică stabilă

2. Ce urmează pentru Europa?

3. Schimbările climatice și durabilitatea

4. China

5. Rusia

6. Viitorul capitalismului

7. Brexit

8. Etica inteligenței artificiale

9. “Înarmarea” Social Media

10. Importanța spațiului

11. Amenințările cibernetice

Natura clandestină a întâlnirii Bilderberg declanșează în mod regulat teorii și acuzații de conspirație ale unei “ordini mondiale secrete”, dar organizatorii spun că întâlnirea restrânsă cu reguli privind declaraţiile  permite pur și simplu mai multă libertate în cadrul discuțiilor. Site-ul oficial al întâlnirilor Bilderberg spune că preţul întâlnirilor “este acoperit integral prin abonament privat”.

Potrivit unui cotidian elvețian, secretarul de stat Mike Pompeo se va alătura întâlnirii, deși șeful Departamentului de Stat nu se află pe lista oficială a oaspeților publicată marți. Publicaţia susţine că  Pompeo vine la reuniune pentru a discuta despre Iran cu ministrul elvețian de finanțe, Ueli Maurer. SUA nu are o relație diplomatică formală cu Iranul, iar Elveția reprezintă interese americane în țară.

Prima reuniune a avut loc în 1954 în Olanda, la hotelul Bilderberg din Oosterbeek, al cărui nume a fost preluat. Mai multe surse susţin că la originea grupului se află polonezul Joseph Retinger, prieten al scriitorului Joseph Conrad, fostul premier belgian Paul van Zeeland şi fostul PDG al grupului Unilever, Paul Rijkens. 
Îngrijoraţi de tensiunile crescânde din Europa şi SUA, ei ar fi organizat o conferinţă menită să apropie elitele de pe cele două coaste ale Atlanticului.

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022