Update articol:

Viktor Orbán: Europa ori va fi a naţiunilor, ori nu va mai fi

Photo: Szilárd Koszticsák/MTI Photo: Szilárd Koszticsák/MTI

Fără naţiuni, Europa şi-ar pierde identitatea, şi-ar pierde caracterul spiritual şi cultural; Europa ori va fi a naţiunilor, ori nu va mai fi – a declarat premierul Ungariei, Viktor Orbán, joi, la Congresul Partidului Popular European (PPE) care are loc la Helsinki, potrivit MTI.

Premierul a spus  în discursul său: “Odată cu noua aderare a naţiunilor est-europene, Europa a devenit mai paşnică, mai puternică şi mai bogată decât era. Naţiunile puternice au făcut tot timpul Europa să fie puternică şi acest lucru e valabil şi astăzi:
«nu există Europă puternică fără naţiuni de succes». Socialiştii, liberalii şi verzii vor o
Europă care şi-a pierdut rădăcinile şi identitatea intelectuală şi spirituală. În viziunea noastră, Europa este o Europă a naţiunilor, care are 27 de feţe şi care este «totodată creştină şi democrată»”.

Orbán a mai precizat: “În ultimii cinci ani, PPE a dat conducerea Europei şi trebuie să îşi asume răspunderea pentru faptul că «nu am putut să ţinem englezii înăuntru şi imigranţii în afara Europei». În 2011, popularii au avut şefi de guverne în 16 ţări UE, iar astăzi doar în şase. Nu este de mirare că încrederea în propriile noastre puteri a avut de suferit, s-a scofâlcit”.

Prim-ministrul Ungariei consideră că, în primul rând, trebuie refăcută unitatea PPE, de aceea “nu trebuie să acordăm niciodată votul de încredere unora care îşi construiesc ambiţiile personale în aducerea criticilor socialiştilor şi liberalilor în PPE”.

Potrivit premierului, cheia victoriei este aceeaşi ca şi până acum, apropierea de oameni: “Să-i protejăm de imigraţia ilegală, de terorism, de crime şi de problemele
economice, să rescriem din nou vechiul adevăr pe steagul nostru, adică: de la popor, prin popor, pentru popor ”.

Viktor Orbán a adăugat că Fidesz va depune toate eforturile ca PPE să câştige anul viitor în Ungaria.

 

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out