Update articol:

Viktor Orban: Fidesz este în discuţii cu diverse forţe politice după “separarea” de PPE

orban, ungaria

Partidul ungar de guvernământ Fidesz şi Partidul Popular European s-au “separat practic”, iar Fidesz este în discuţii cu diverse forţe politice, în căutarea unui grup nou în Parlamentul European, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban în interviul săptămânal la postul public de radio, citat de Reuters.

Viktor Orban a afirmat că Fidesz a purtat discuţii cu aliaţi politici din Polonia, fără a menţiona o formaţiune anume, precum şi cu fostul vicepremier italian populist Matteo Salvini şi cu Giorgia Meloni, lidera formaţiunii conservatoare Fraţii Italiei.

“Nu e nevoie să ne grăbim”, a asigurat Orban, potrivit căruia obiectivul este crearea unei “case politice” pentru Fidesz şi alte forţe similare din Europa care nu doresc migranţi şi vor să “apere” familiile tradiţionale, potrivit Agerpres.

Miercuri, partidul Fidesz al premierului ungar şi-a anunţat retragerea din grupul europarlamentar al PPE, ce avea până acum 187 de mandate în PE, după ce PPE a adoptat o modificare a regulilor interne în virtutea căreia un partid membru poate fi suspendat în ansamblul său. Începând din martie 2019, Fidesz a fost suspendat din PPE, dar încă avea 12 eurodeputaţi în grupul europarlamentar PPE, în pofida demersurilor unor membri ai conducerii acestuia de a-i exclude.

Disputa dintre conducerea PPE şi Fidesz durează de mai mulţi ani şi s-a acutizat prin insulte adresate fostului preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, membru al PPE.

BVBStiri BVB

CONPET SA (COTE) (12/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA din data de 28(29).04.2021 si B.V.C. 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (12/04/2021)

Actualizare lista preliminara persoane propuse pentru functia de administrator

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (12/04/2021)

Actualizare si completare materiale AGOA 29.04(04.05).2021