Update articol:

Vimetco Extrusion, filiala din aval a ALRO, furnizează produse pentru construirea de heliporturi, pe acoperișurile mai multor spitale de urgență din România

*Vimetco Extrusion furnizează profile din aluminiu și alte produse cu valoare adăugată mare și foarte mare pentru heliporturi construite pe acoperișurile mai multor spitale de urgență din România

*ABC Development Aviation, în parteneriat cu Vimetco Extrusion, a construit primul heliport la Spitalul Județean de Urgență Bistrița și a început construirea unei structuri similare și pentru Spitalul Județean de Urgență Bacău

 

ALRO S.A. (BVB: ALR, „Compania” sau „ALRO”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, anunță că Vimetco Extrusion, filiala din aval a ALRO, responsabilă de linia de afaceri cu produse extrudate în cadrul grupului, a devenit furnizor pentru una dintre cele mai sofisticate industrii, oferind produse cu valoare adăugată mare și foarte mare pentru construirea de heliporturi. Astfel, Vimetco Extrusion a încheiat un parteneriat cu ABC Development Aviation, o companie certificată de AACR (Autoritatea Aeronautică Civilă Română) ca dezvoltator și instalator de elemente de aerodrom și infrastructură pentru dezvoltarea platformelor tip heliport fabricate în România.

Primul beneficiar al platformelor realizate din profile de aluminiu produse la Slatina este heliportul Spitalului Județean de Urgență din Bistrița, care deține în acest moment punțile de aterizare necesare pentru elicopterele care transportă cazuri de urgență, evitând astfel transportul rutier mai dificil și economisind timp prețios, sporind astfel șansele de a salva cât mai multe vieți. Mai mult, după realizarea acestui proiect în Bistrița, cel de-al doilea heliport este construit în prezent la Spitalul Județean de Urgență Bacău.

„De mai bine de 15 ani ne-am concentrat programul de investiții pe fabricarea produselor din aluminiu cu valoare adăugată mare și foarte mare și astăzi suntem încântați și mândri să vedem că o altă companie din Grupul ALRO a intrat în această ligă superioară și a pătruns într-una dintre cele mai sofisticate industrii, reușind să devină furnizor pentru heliporturi, un domeniu definit de o înaltă calitate, precizie în execuție și livrare la termen”, a declarat Marian NĂSTASE, Președintele Consiliului de Administrație al ALRO.

Vimetco Extrusion furnizează profile din aluminiu și produse cu valoare adăugată mare, cum ar fi conectori pentru ansamblurile de heliporturi, și dezvoltă, împreună cu ABC Development Aviation, heliporturi fabricate în România, cu materiale produse la nivel local. La rândul său, ABC Development Aviation certifică produsele finale și realizează instruirea privind utilizarea corectă a acestora.

„Parteneriatul semnat cu ABC Development Aviation și finalizarea primului nostru heliport demonstrează că investițiile destinate fabricării produselor sofisticate din aluminiu sunt de succes și semnificative susținând sectoare-cheie din România”, a declarat Igor HIGER, Președintele Consiliului de Administrație al Vimetco Extrusion.

După finalizarea primelor heliporturi, alte două proiecte similare sunt, în prezent, în discuții, pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie S. Curie” din București și Spitalul Județean de Urgență Suceava.

„ABC Development Aviation a identificat nevoia de platforme de heliporturi la nivel național și a dorit să ofere soluții specifice necesităților segmentului platformelor metalice pentru aterizare – decolare destinate heliporturilor construite pe terasele spitalelor”, a declarat Attila MARTON, Director General al ABC Development Aviation. „Până de curând, acestea erau exclusiv importate, așadar suntem bucuroși că am reușit să dezvoltăm, cu sprijinul partenerului nostru, Vimetco Extrusion, un proiect care îndeplinește cerințele reglementărilor aeronautice aplicabile și care oferă un plus de valoare în raport cu prețul de achiziție”, a adăugat Attila MARTON.

ABC Development Aviation este o companie cu capital 100% românesc, oferind soluții integrate în domeniul heliporturilor, adaptate cerințelor individuale ale beneficiarilor, fiind lider pe piața românească. ABC Development Aviation pregătește studii de fezabilitate, studii aeronautice, studii de impact, studii topografice și de obstacole, note conceptuale, proiecte tehnice, documente pentru heliporurit, oferă facilități de stocare/ aprovizionare a combustibilului pentru echipamente de aviație, și alte echipamente conexe și oferă servicii de întreținere pentru acestea, instruiește personalul aerodromului și asigură, de asemenea, servicii de consultanță și management de proiect.

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/05/2022)

Hotarare CA privind aprobarea comitetelor consultative