Update articol:

Vimetco N.V. va deține circa 54,19% din Alro, după un plasament privat pentru 33,77% de acțiuni

Vimetco N.V. și Conef S.A. au derulat o ofertă de vânzare de tip plasament privat accelerat, a unui pachet de aproximativ 33,77% de actiuni Alro, iar în urma operațiunii Vimetco N.V. va deține în continuare circa 54,19% din capitalul social al Alro, iar Conef va disponibiliza întregul pachet de acțiuni pe care îl deține în companie, conform unui raport transmis BVB.

Compania a transmis: “Acționarul majoritar, Vimetco N.V., a informat recent ALRO că a derulat, împreună cu acționarul Conef S.A., o ofertă de vânzare de tip plasament privat accelerat, a unui pachet de acțiuni ALRO, reprezentând un procent cumulat de aproximativ 33,77% din capitalul social al emitentului, adresată unor investitori instituționali. Tranzacțiile sunt în curs de decontare și după finalizarea lor, ALRO va informa investitorii și publicul interesat cu privire la noua structură a acționariatului, potrivit prevederilor legale.

În urma acestei operatiuni, Conef S.A. va disponibiliza întregul pachet de acțiuni pe care îl deține în ALRO, iar acționarul majoritar Vimetco N.V. va deține în continuare un pachet de circa 54,19% din capitalul social al emitentului ALRO. ALRO consideră că tranzacția realizată de către acționarii săi va aduce beneficii pe termen mediu și lung atât Societății, cât și investitorilor, prin îmbunătățirea semnificativă a lichidității și a vizibilității Societății pe piața de capital”.

În iulie, combinatul Alro Slatina  a anunțat că nu au fost îndeplinite condițiile de închidere cu succes a ofertei publice de acțiuni lansate de Vimetco N.V. și Conef S.A. Slatina.

Atunci, cei doi acționari intenţionau să vândă un pachet de până la 383.791.140 de acțiuni emise de companie (53,7%) şi au îmbunătăţit preţul pe parcursul ofertei.

Alro, împreună cu filialele sale, reprezintă, conform documentului transmis BVB, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa după capacitatea de producție, cu operațiuni în toate segmentele semnificative ale producției de aluminiu.

Anterior anunțului de astăzi, Vimetco N.V. figura cu o deținere de  84,2% din acțiunile Alro, în timp ce Fondul Proprietatea are un pachet de 10,21%.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (23/10/2020)

Tranzactii raportate conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (23/10/2020)

Stadiu procedura insoventei

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Hotarari AGA O & E 23.10.2020