Update articol:

Vinăria Purcari instalează un Sistem Fotovoltaic

https://purcari.wine/ https://purcari.wine/

Urmând obiectivele agendei ESG privind angajamentul pentru sustenabilitate, Purcari Wineries PLC („Grupul Purcari”) instalează un Sistem Fotovoltaic pe acoperișul halei de producție a Vinariei Purcari, potrivit unui comunicat al companiei.

Stația fotovoltaică acoperă o suprafață de 1.025 mși permite producerea a 240.000 kWh de energie pe an. Stația va asigura 15% din consumul de energie electrică din resurse regenerabile, aducând Vinaria Purcari mai aproape de ambiția unei producții sustenabile și neutre în CO2.

Grupul Purcari își va continuă investițiile în sustenabilitate, urmărind obiectivul de a atinge aprovizionarea a până la 80% din necesarul de energie din resurse generate de stația fotovoltaică.

„Rămânem dedicați obiectivului de sustenabilitate a mediului pe termen lung în activitatea noastră, investiția într-un sistem de panouri fiind un semn cert al devotamentului nostru în acest sens. Grupul Purcari este încă la începutul activității sale de sustenabilitate, cu toate acestea, intenționăm să ne minimizam amprenta asupra mediului, luând fiecare provocare drept o oportunitate de a face mai mult pentru lumea în care trăim”, a declarat Eugen Comendant, Director Operațional al Purcari Wineries PLC

Purcari Wineries Public Company Limited (cu brandurile: Purcari, Cramă Ceptura, Bostavan, Bardar și Domeniile Cuza) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și brandy din regiunea Europei Centrale și de Est. Grupul gestionează aproximativ 1.350 de hectare de podgorii și operează cinci platforme de producție în România și Moldova. Purcari Wineries este lider pe segmentul vinurilor Premium din România, cu o cota de 30% și cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrănd în peste 40 de țări. Fondat în 1827, Château Purcari este cea mai premiată vinarie din regiunea Europei Centrale și de Est la Decanter Londra 2015-2021, precum și cea mai bine cotată cramă pe Vivino cu un scor mediu de 4.1 din 5.0, bazat pe mai mult de 70.000 de recenzii. Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursă de Valori București sub simbolul WINE. Grupul este condus de Victor Bostan, un veteran cu peste 30 de ani de experiență în domeniul vinicol și este susținut de investitori instituționali de top precum: Conseq, East Capital, Franklin Templeton, Fiera Capital, Horizon Capital și Norges Bank.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022