Update articol:

Viorel Ştefan: Îmi continui proiectul început; proiectul meu înseamnă preşedinte la ASF

Viorel Ștefan

Vicepremierul Viorel Ştefan a declarat marţi că îşi continuă proiectul început şi anume acela de a candida la funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă este nemulţumit că Partidul Social Democrat a decis să îl susţină pe Leonardo Badea pentru funcţia de preşedinte ASF, Viorel Ştefan a răspuns, citat de Agerpres: “Nu sunt nemulţumit, pentru că eu îmi continui proiectul început, proiectul ASF. Proiectul meu înseamnă preşedinte la ASF”.

Săptămâna trecută, vicepremierul Viorel Ştefan şi-a depus candidatura pentru această funcţie.

“Nu este o noutate că mi-am depus candidatura pentru preşedinţia ASF”, a precizat Viorel Ştefan, întrebat dacă va rămâne în Guvern.

El a subliniat că, dacă nu va fi numit preşedinte al ASF, rămâne parlamentar.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat luni, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că el îl susţine pe vicepremierul Viorel Ştefan la funcţia de preşedinte ASF, dar că membrii CExN i-au atras atenţia asupra faptului că lui Leonardo Badea i s-a promis susţinere la ASF şi după interimat.

“Eu, aseară, le-am spus colegilor mei că îl susţin pe Viorel Ştefan. Azi, colegii din Comitetul Executiv Naţional au ridicat o problemă destul de delicată – sigur, nu are foarte multă conotaţie politică, dar e o problemă umană, aşa au caracterizat-o -, în sensul că lui Leo Badea i s-a cerut anul trecut să îşi depună candidatura pentru funcţia de preşedinte la ASF, renunţând la mandatul de parlamentar, dându-i-se asigurări că va fi susţinut şi pe următorul mandat, şi colegii au spus că nu ar fi deloc corect faţă de domnul Badea ca, după ce a fost asigurat de partid că după acel sfârşit de mandat va fi susţinut în continuare, acum să nu mai fie susţinut. Vom mai avea o discuţie mâine dimineaţă (marţi – n.r.), dar într-adevăr este o situaţie delicată”, a afirmat Dragnea.

Deşi urma să se decidă marţi dimineaţă pe cine susţine PSD pentru această funcţie, liderul partidului a susţinut că acest lucru se va întâmpla „zilele astea”.

Audierile pentru conducerea ASF s-au amânat

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (02/12/2021)

Notificare - detineri < 5%

MECANICA FINA SA (MECE) (02/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (02/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ALTUR S.A. (ALT) (02/12/2021)

Litigii -26.11.2021 - versiune limba engleza