Update articol:

Virgil Popescu: “66% – execuţia bugetară reală la nivelul Ministerului Energiei”

* Potrivit ministrului Energiei, cifra de 28% execuţie bugetară la nivelul ministerului este atât de mică, din cauza întârzierii divizării Ministerului Economiei, Energiei şi a Mediului de Afaceri

 

Execuţia bugetară reală la nivelul Ministerului Energiei, în primul semestru, este de 66%, ne-a declarat ministrul Energiei Virgil Popescu.

Domnia sa ne-a explicat: “Până în aprilie noi am lucrat pe bugetul Ministerului Economiei, Energiei şi al Mediului de Afaceri (MEEMA). Atunci ne-am desprins de ei şi am mers pe bugetul nostru. Cifra mică, de 28% execuţie bugetară pentru Ministerul Energiei la şase luni, dată de Ministerul Finanţelor, se datorează şi prelungirii divizării MEEMA. În realitate, execuţia bugetară la nivelul Ministerului Energiei este de 66%, la nivelul aprobării bugetului iniţial de Parlament”.

Ministerul Energiei are un buget aprobat de Parlament de aproximativ 890 milioane de lei.

Domnul Virgil Popescu ne-a mai spus: “Ministerul Energiei a mai primit la 31 martie şi surse extrabugetare, respectiv 15% şi 6% din vânzarea certificatelor de CO2 care sunt deţinute de Fondul de Mediu. Suma totală se ridică la circa 1,4 miliarde de lei, peste bugetul aprobat de Parlament. Asta înseamnă că bugetul Ministerului Energiei s-a mărit la peste 2,340 miliarde de lei, fapt ce, evident, a scăzut procentul execuţiei bugetare iniţiale. 15% este pentru programul de ajutor pentru marii consumatori de energie, iar 6% pentru reducerea emisiilor de CO2.

Din aceste sume suplimentar primite, în luna august, Ministerul Energiei a plătit salarii compensatorii pentru disponibilizaţii de la Complexul Energetic Hunedoara, va acorda primii bani pentru marii consumatori de energie şi va achita plăţile din programul Electric UP.

De obicei, primele şase luni nu arată foarte bine ca execuţie pentru Ministerul Energiei pentru că dăm drumul la plăţile pentru proiecte în a doua parte a anului”.

Ministerul Energiei s-a înfiinţat în acest an prin preluarea activităţilor, personalului aferent și patrimoniului corespunzător din domeniul energiei de la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Premierul publică execuţia bugetară a ministerelor la 6 luni – Cea mai mică valoare, 28%, la Ministerul Energiei – cea mai mare – 96% – la Ministerul Justiţiei şi Ministerul Muncii

 

BVB | Știri BVB

UZTEL S.A. (UZT) (06/12/2021)

Hotarari AGA O & E din 06.12.2021

ROMCAB SA (MCAB) (06/12/2021)

Notificare SSIF Goldring SA - rezultatele ofertei publice de preluare ROMCAB SA