Update articol:

Virgil Popescu: Banii din Fondul de Mediu vor fi repartizaţi astfel: 29% – bugetul de Stat, 50% – proiecte ale Fondului de Mediu, 15% – în schema de ajutor de stat pentru 15 sectoare industriale, 6% -proiecte de reducere a emisiilor de CO2

Guvernul a adoptat  Ordonanța de Urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului numărul 115/ 2011 privind stabilirea cadrului instituțional și autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanțelor Publice, de a scoate la licitație certificatele de emisii de gaze cu efect de seră, atribuite României la nivelul Uniunii Europene, aprobată prin Legea numărul 163/ 2012, cu modificările și completările ulterioare și pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea întreprinderilor din sectoarele și subsectoarele expuse unui risc important de relocare ca urmare a transferului costurile emisiilor de gaze cu efect de seră în prețul energiei electrice.

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a spus: “A fost adoptată Ordonanța de Urgență care va duce la creșterea competitivității industriei românești.

OUG prevede că se alocă banii din Fondul de Mediu astfel:

• 29% merg la Bugetul de Stat;

• 50% merg către proiecte ale Fondului de Mediu;

• 15% merg în schema de ajutor de stat pentru cele 15 sectoare industriale, sectoare aprobate de către Comisia Europeană;

• 6% merg către proiecte de reducere a emisiilor de CO2, care vor fi aprobate prin ordin al ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, derulate prin Fondul de Mediu.

Am promovat și adoptat această OUG pentru ca industria acestor sectoare (15) să fie ajutată cu un procent de 15% din valoarea certificatelor de CO2 care vor fi vândute, iar banii se vor strânge în fondul de mediu.

Practic, prin această schemă de ajutor de stat ajutăm industria și creăm și premisele unor viitoare proiecte de reducere a emisiilor de CO2.

Este un lucru bun deoarece aveam un risc foarte mare de relocare a industriilor din aceste sectoare. Cu această măsură reușim să venim în sprijinul acestor industrii, să menținem locurile de muncă în România și să creștem competitivitatea industriei românești”.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii