Update articol:

Virgil Popescu: Certificate de urgenţă emise pentru aproximativ 20.000 de companii

 Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că până miercuri în jur de 20.000 de companii au solicitat certificate de urgenţă de tip I şi II, care le-au şi fost emise prin aplicaţia online dezvoltată la nivelul ministerului.

“Până astăzi erau în jur de 15.000 de certificate de urgenţă de tipul I, solicitate de companiile a căror activitate a fost afectată direct (…). Prin aplicaţia pe care am creat-o la nivelul Ministerului Economiei, aceste solicitări sunt procesate şi în acelaşi timp sunt şi eliberate certificatele, totul este electronic”, a afirmat Virgil Popescu, miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

Ministrul a adăugat că au fost soluţionate în jur de 5.000 de cereri de eliberare de certificate de urgenţă de tip II pentru companiile a căror activitate a fost afectată, în sensul că încasările sau veniturile au fost diminuate cu cel puţin 25%.

“În total, în jur de 20.000 de companii au solicitat până acum şi au şi obţinut certificatele”, a spus Popescu.

Totodată, el a precizat că se lucrează la o nouă aplicaţie informatică având ca scop înregistrarea la nivelul ministerului a producătorilor de materiale şi dispozitive sanitare şi a agenţiilor de turism.

“Lucrăm la o nouă aplicaţie informatică care să rezolve două lucruri – o dată să înregistrăm toţi producătorii de materiale, de dispozitive sanitare în aplicaţia Ministerului Economiei şi a doua aplicaţie, în acelaşi sistem, să înregistrăm absolut toţi agenţii economici din zona turismului şi în special agenţiile de turism”, a arătat ministrul. 

BVBStiri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (23/06/2021)

Numire Presedinte provizoriu CS si aprobare componenta comitete consultative

CEMACON SA (CEON) (23/06/2021)

Linie de Productie Invelis Ceramic

PREBET SA AIUD (PREB) (23/06/2021)

Notificare prag detineri/vot<15%

ELECTROARGES SA (ELGS) (23/06/2021)

Schimbari in Componenta CA - Numire Administratori Provizorii