Update articol:

Virgil Popescu: Consumurile estimate pe factura de energie reprezintă o practică înșelătoare; îi rog pe cei de la ANRE și pe cei de la ANPC să verifice

Consumurile estimate pe factura de energie reprezintă o practică înșelătoare, practic iau niște bani în avans, dar există amenzi pentru așa ceva, a declarat aseară Virgil Popescu, ministrul Energiei, în emisiunea “Dosar de Politician” de pe B1 TV.

Acesta a spus: “Am primit mai multe sesizări de la oameni. Vreau să trag un semnal de alarmă pe care l-am pățit eu, pe care l-am văzut și pe alte facturi. Există anumiți furnizori care au și distribuție, care trec consumuri estimate foarte mari. Punând consumuri estimate foarte mari, factura va veni mai mare, practic iau niște bani în avans pentru un consum care nu există, se folosesc de bani oamenilor. Îi rog pe cei de la ANRE și pe cei de la ANPC să verifice aceste lucruri. Nu se poate să se încarce facturile românilor pe consumuri estimate care nu au nicio legătură cu consumurile făcute în anii precedenți, care ar trebui să aprecieze ce a consumat clientul într-o perioadă asemănătoare. Este o formă de escrocherie, există amenzi pentru așa ceva. Mi se pare că este o înșelătorie pe care distribuitorii cu furnizorii o practică”.

Ministrul spune că Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor și Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei pot aplica amenzi pentru aceaste practici, iar legea poate fi schimbată, astfel încât să interzică estimările abuzive de consum de energie electrică.

“Poate fi și o chestiune de intervenție a ministerului mai brutală în legislație, în așa fel încât să-i obligăm să nu mai factureze estimaturi. Să trecem în lege cuvânt cu cuvânt acest lucru, să nu mai treacă estimaturi care sunt mai mari decât consumurile din perioadele precedente similare”, a spus ministrul Energiei.

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/09/2022)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (28/09/2022)

Hotarare CA 28.09.2022 - avizare majorare capital social incorporare rezerve

CONPET SA (COTE) (28/09/2022)

Raport conform art. 234, aliniat 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

MedLife S.A. (M) (28/09/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021