Update articol:

Virgil Popescu: DEPOGAZ şi DEPOMUREŞ au semnat împreună contracte de finanţare în valoare de aproape 200 milioane de euro

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat vineri, la Târgu Mureş, că cele două depozite mari de gaze naturale din judeţ, DEPOGAZ şi DEPOMUREŞ, au semnat împreună contracte de finanţare europeană în valoare de aproape 200 milioane de euro.

“Judeţul Mureş are o tradiţie mare în energie, aici fiind construită prima sondă de gaz, în 1909, la Sărmăşel Gară, iar în urmă cu câteva zile a fost semnat un proiect cu finanţare europeană pentru cele două depozite de înmagazinare a gazelor la Sărmaşu, la Sărmăşel Gară, în 1909. Aveţi două depozite de gaz, unul al DEPOGAZ, unul al DEPOMUREŞ, amândouă împreună au semnat contracte de finanţare europene în urmă cu foarte puţin timp, în jur de 200 milioane de euro. Practic, vom moderniza complet aceste depozite, în aşa fel extracţia şi injecţia în sistem să fie la cote mult mai mari”, a arătat ministrul Economiei, citat de Agerpres.

DEPOMUREŞ sau Depozitul Târgu Mureş are o capacitate operaţională de 300 milioane metri cubi gaze natural şi face concesiunii de la ANRM, în timp ce Depozitul de la Sărmăşel al DEPOGAZ are o capacitate activă de 900 milioane metri cubi/ciclu şi aparţine Filialei de Înmagazinare Gaze Naturale DEPOGAZ Ploieşti, în care SNGN ROMGAZ SA este asociat unic. 

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (25/01/2021)

Calendar Comunicare Financiara 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/01/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 18 - 22 ianuarie 2021

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (25/01/2021)

Document informare - alocare actiuni BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (25/01/2021)

Autorizare ASF - Schimbare in conducerea executiva a administratorului SIF4