Update articol:

Virgil Popescu: Din păcate, anul 2021 a fost aproape pierdut pentru industria națională de apărare; au fost alocate pentru investiţii cele mai mici fonduri din ultimii 5 ani de zile

2021 a fost aproape pierdut pentru industria națională de apărare, întrucât Ministerul Economiei a decis ca în 2021 să aloce pentru investiții cele mai mici fonduri din ultimii 5 ani de zile – puțin mai mult de 1 milion de euro pentru 23 de societăți economice, a declarat  ministrul interimar al Economiei, Virgil Popescu, după ce a vizitat Întreprinderea Optică Română.

Virgil Popescu a scris aseară: “Alături de colegul meu, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, am fost astăzi într-o vizită inopinată la Întreprinderea Optică Română – IOR, societate aflată în portofoliul Ministerului Economiei.

Au văzut cât de importante au fost fondurile alocate, de-a lungul timpului, pentru dotări, permițând companiei să achiziționeze utilaje care au control numeric computerizat pentru prelucrarea reperelor mecanice și pentru prelucrarea sticlei optice. Am văzut, totodată, și produsele care sunt dezvoltate pentru Armata Română, produse care vor intra, în curând, în dotarea Armatei. Am văzut produse care sunt la un nivel ridicat de calitate, ce pot concura cu succes cu alte produse din piețele vestice.

Atât eu, cât și Ministrul Apărării Naționale Nicolae Ciucă am susținut cu fiecare ocazie industria națională de apărare, căutând mereu cele mai bune metode pentru satisfacerea nevoilor Armatei Române din producția autohtonă.

Din păcate, anul 2021 a fost aproape pierdut pentru industria națională de apărare. Sunt mai multe motive, pe care nu o să le detaliez acum, pentru că sunt mult mai interesat să rezolv problemele decât să împart vinovății. Mă rezum la a spune că, înainte de luna septembrie, aproape niciun operator din industria națională de apărare la care statul era acționar majoritar sau integral nu avea bugetul promovat prin hotărâre de Guvern, dar și la faptul că MEAT a decis ca în 2021 să aloce pentru investiții cele mai mici fonduri din ultimii 5 ani de zile: puțin mai mult de 1 milion de euro pentru 23 de societăți economice.

Important este să lăsăm trecutul în urmă și să ne concentrăm pe viitor, pe colaborarea dintre MApN și industria națională de apărare, pentru că nu este vorba doar despre rezultate economice la acești operatori, este vorba și de securitate națională”.

La rândul său, Nicolae Ionel Ciucă, ministrul Apărării Naționale a scrie : „Am fost astăzi (n.r. ieri) într-o scurtă vizită la Întreprinderea Optica Română (IOR) împreună cu ministrul Energiei Virgil Popescu și cu șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu.
Pe timpul turului facilităților de producție, gazdele ne-au prezentat unele din aparatele optice și accesoriile recent livrate unor structuri din Armata României, precum și o serie de alte produse care ar putea face obiectul înzestrării militarilor noștri.
Am purtat cu cei prezenți o discuție pe tema dezvoltării cooperării dintre ministerele economiei și apărării în scopul implicării industriei naționale de apărare în procesul de înzestrare a Forțelor Armate. Investițiile în industria de apărare vor crea noi locuri de muncă, iar un mediu stabil de securitate va încuraja investițiile în economia românească.
Atât anul trecut, dar și anul acesta am pus la dispoziția Ministerului Economiei proiecția pe 10 ani a planurilor noastre de înzestrare, astfel încât agenții economici care activează în industria de apărare să-și poată adapta strategiile de dezvoltare la cerințele și nevoile de înzestrare ale Armatei.
IOR este un exemplu de întreprindere care s-a adaptat cerințelor militarilor și care este unul din furnizorii noștri de produse care satisfac nevoile operaționale ale Ministerului Apărării Naționale.”

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (25/10/2021)

Depunere prospect emisiune obligatiuni spre aprobare ASF

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/10/2021)

Inregistrarea la Registrul Comertului a reducerii capitalului social

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/10/2021)

Raport privind rezultatele operationale cheie preliminare 9 luni 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/10/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 18 - 22 octombrie 2021