Update articol:

Virgil Popescu, discuţii cu secretarul adjunct american David M. Turk privind programul nuclear civil al României, dar și diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a avut astăzi discuţii cu secretarul adjunct american David M. Turk privind programul nuclear civil al României, dar și despre diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale. 

Virgil Popescu a anunţat: “Astăzi mă aflu la Praga unde am avut o întâlnire de lucru cu David M. Turk, secretar adjunct în Departamentul de Energie al SUA, în marja participării la lucrările grupului pe energie nucleară organizat în cadrul Partnership for Transatlantic Energy & Climate Cooperation (P-TECC). Am avut discuții punctuale pe direcțiile ce le urmărim pentru dezvoltarea programului nuclear civil al României, dar și pentru diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale.

David M. Turk are o experiență vastă în domeniul energiei, având în vedere că a fost și director executiv adjunct al Agenției Internaționale pentru Energie (IEA).

Împărtășim opinii comune privind rolul energiei nucleare în procesul de decarbonare, asigurând în același timp securitatea energetică. Parteneriatul România – SUA pe domeniul energiei este unul solid și lucrăm împreună cu partenerii americani pentru a întări securitatea energetică a țării noastre, cu accent pe creșterea surselor de producere a energiei, diversificarea acestora și integrarea lor în noul model de sistem energetic care să facă față provocărilor actuale”.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative