Update articol:

Virgil Popescu: Este nevoie să ne gândim că risipa de energie poate duce la creşterea poluării

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a spus că este nevoie să gândim o Românie eficientă, subliniind că risipa de energie poate duce la creşterea poluării, în deschiderea conferinței România Eficientă – A renovation wave across Europe. El a invitat companiile din România să-şi aleagă câte o şcoală pe care să o ajute să devină mai eficientă din punct de vedere energetic.

VEZI VIDEO

“Este nevoie să gândim o Românie eficientă, să ne gândim că risipa de energie poate duce la creşterea poluării, este nevoie să ne gândim la educaţia tinerilor, la educaţia oamenilor, că trebuie să avem o eficienţă energetică sporită, chiar şi acolo unde trăim viaţa de zi cu zi”, a spus ministrul.

Popescu a felicitat compania OMV Petrom pentru iniţiativa de a se implica în proiecte de reabilitare a şcolilor.

“E nevoie să dăm exemplu! Este nevoie ca cei mici să vadă că pot învăța în şcoli reabilitate, eficiente energetic. Invit cât mai multe companii să se alăture acestei iniţiative, dacă se poate o companie să-şi aleagă o şcoală din România şi s-o ajute să devină mult mai eficientă din punct de vedere energetic”, a mai spus ministrul Economiei.

România Eficientă este un proiect privat, de interes public național, derulat de Energy Policy Group (EPG), în parteneriat cu OMV Petrom, ce se desfășoară până în 2022. Proiectul a demarat în vara anului 2019 și constă în derularea unui program național de promovare a eficienței energetice. România Eficientă își propune să sprijine atingerea țintelor României pentru anul 2030 în privința reducerii emisiilor de carbon și a creșterii eficienței energetice, atât prin campanii de informare și educare, cât și prin realizarea unor proiecte concrete de renovare aprofundată în școli publice din diferite regiuni ale țării. 

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (23/11/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (23/11/2020)

Contract de imprumut cu Gocab Software

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (23/11/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 16 - 20.11.2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (23/11/2020)

Litigiu dosar nr. 7784/63/2020

AAGES S.A. (AAG) (23/11/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 16-20 noiembrie 2020