Update articol:

Virgil Popescu: Hidroelectrica ar putea să intre într-un proiect de ferme offshore de producere a energiei electrice eoliene, la Marea Neagră

Virgil Popescu,  ministrul Economiei, Energiei și al Mediului de Afaceri, a propus, astăzi, în cadrul Forumului “Importanța Geostrategică și Economică a Mării Negre în actualul context european”, crearea de ferme eoliene offshore la Marea Neagră.

Ministrul a explicat: “Dacă ne uităm la țările din Marea Nordului, acolo au început de ceva timp să funcționeze ferme offshore de producere a energiei electrice eoliene. De ce nu ne gândim, de ce nu încercăm să facem studii și în România în zona Mării Negre să realizăm ținta impusă de UE cu ferme offshore eoliene de producere a energiei electrice? Este o energie ieftină iar eu cred că putem, inclusiv pe lângă gazele din Marea Neagra, să avem și energie electrică produsă de vânt.

Hidroelectrica, o companie verde, poate să facă acest lucru. Este cel mai important asset al Hidroelectricii, faptul că este companie verde şi vreau să rămână aşa. Deci ar avea cine să facă, ar avea şi potenţial şi ar putea atrage cofinanţări, s-ar putea asocia cu alte companii din alt stat şi ar putea accesa fonduri de conectivitate dintre state, deci ar putea demara un proiect”.

Virgil Popescu: Modificarea Legii Offshore nu se poate face decât în Parlament, prin consens politic

BVBStiri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (09/04/2021)

Raport voluntar privind tranzactiile cu partile afiliate in 2020

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (09/04/2021)

Solicitare a actionarului majoritar privind sedinta AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (09/04/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGOA 26(27).04.2021

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (09/04/2021)

Preluare administrare ETF BET Tradeville de catre SAI Patria Asset Management SA

ELECTROARGES SA (ELGS) (09/04/2021)

Solicitare Completare Ordine de Zi - AGOA 26/27.04.2021