Update articol:

Virgil Popescu, întâlnire cu președintele Aliyev: “A doua fază de dezvoltare a Coridorului sudic al gazelor ar fi o contribuție remarcabil de valoroasă la consolidarea securității energetice a Europei”

Sursa foto: gov.ro
A doua fază de dezvoltare a Coridorului sudic al gazelor ar fi o contribuție remarcabil de valoroasă la consolidarea securității energetice a Europei, iar România reiterează intenția de a include infrastructura de transport oferită de Interconectorul România-Bulgaria și gazoductul BRUA în planul de extindere a Coridorului de Sud de Gaze către Balcani și Europa Centrală, potrivit ministrului Energiei Virgil Popescu.
Acesta a scris pe Facebook: “Astăzi am avut o discuție cu Ilham Aliyev președintele Republicii Azerbaidjan. În cadrul conversației s-a subliniat că relațiile dintre cele două state se bazează pe principiile parteneriatului strategic și, în acest sens, s-a remarcat importanța Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic.
Președintele Aliyev și-a exprimat încrederea că vizita mea va contribui la extinderea cooperării în domeniul energiei între ţările noastre. Totodată, am discutat despre relațiile dintre Azerbaidjan și UE, iar președintele azer a subliniat dezvoltarea cu succes a acestor relații și a remarcat că semnarea documentelor privind parteneriatul strategic între Azerbaidjan și alte 9 state membre UE este un bun indicator în acest sens.
Ca reprezentant al Guvernului României i-am mulțumit pentru efortul uriaș pe care îl face pentru implementarea Coridorului sudic al gazelor și pentru contribuția semnificativă în ceea ce privește securitatea aprovizionării cu gaze a Europei.
De asemenea, am transmis că a doua fază de dezvoltare a Coridorului sudic al gazelor ar fi o contribuție remarcabil de valoroasă la consolidarea securității energetice a Europei. România reiterează intenția de a include infrastructura de transport oferită de Interconectorul România-Bulgaria și gazoductul BRUA în planul de extindere a Coridorului de Sud de Gaze către Balcani și Europa Centrală.
Și nu în ultimul rând, i-am spus președintelui Aliyev că salut extinderea activității companiei azere SOCAR în țara noastră și am transmis deschiderea de a face proiecte comune de investiții în domeniul energiei atât în România, cât și în Azerbaidjan. Mâine voi avea, la Baku, alte întâlniri importante cu oficiali azeri”.

BVB | Știri BVB

S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA S.A. (H2O) (04/10/2023)

Numire membri provizorii Directorat

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (04/10/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la Elba S.A.

S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA S.A. (H2O) (04/10/2023)

Componenta comitetelor consultative ale Consiliului de Supraveghere

LUFTHANSA TURBO SHORT 0.10/10.5/10.25 (EBLHATS3) (04/10/2023)

Reluare tranzactionare - ora 10:40 - Notificare Erste Group Bank AG suspendare limita variatie

ELECTROARGES SA (ELGS) (04/10/2023)

Disponibilitate Materiale AGOA - 23/24.10.2023