Update articol:

Virgil Popescu: Israelul este hotărât să sprijine Europa în efortul de a-și reduce dependența de gazul rusesc

Israelul este hotărât să sprijine Europa în efortul de a-și reduce dependența de gazul rusesc, a anunțat ministrul Energiei Virgil Popescu.

Acesta a scris pe Facebook: “Astăzi am avut o întâlnire bilaterală cu ministrul Energiei din Israel Karine Elharrar- קארין אלהרר . Am discutat despre întărirea relațiilor bilaterale și extinderea parteneriatului în domeniul energiei. Totodată, i-am transmis că țara noastră este interesată de diversificarea surselor și a rutelor de aprovizionare a gazelor naturale, dar și de investiții pe care să le facă companiile din Israel în România. Karine Elharrar a transmis că Israelul este hotărât să sprijine Europa în efortul de a-și reduce dependența de gazul rusesc”.

Israel Electric Company este cea mai mare companie de energie care produce, transportă și distribuie energie electrică în Israel. În cadrul întâlnirii de lucru de ieri, Virgil Popescu a discutat despre proiecte de colaborare și despre implicarea acesteia în proiecte de investiții din energie, în România.

La Institutul Național pentru Export din Israel, Virgil Popescu a  avut discuții cu reprezentanții companiilor care au soluții inovatoare pentru domeniul energiei:  “Le-am transmis că suntem deschiși spre dezvoltarea relațiilor bilaterale și a celor comerciale și i-am invitat să vină să facă investiții în România”.

Ieri, Virgil Popescu a vizitat, în Israel, o comunitate agricolă independentă din punct de vedere energetic, care are propriile surse de producere a energiei regenerabile: eolian, solar, hidro și stocaj: “Este uimitor cum această mică comunitate de 160 de familii a reușit să devină independentă energetic și își desfășoară activitatea fără să polueze și cu costuri mai mici. În acest proiect s-au implicat cei de la compania Doral – Energy, care investește mult în energie regenerabilă și inovare. Sunt pregătiți să investească și în România, 600 – 700 de milioane de euro în producția de energie regenerabilă și, totodată, au transmis că doresc să se implice în proiecte de agro – energie pentru a-i ajuta pe fermierii români să devină independenți energetic”.

 

Virgil Popescu: “Putem importa LNG, din Israel, via Egipt”

 

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022