Update articol:

Virgil Popescu la DIGI 24: „O parte din industriile din China se vor reloca în Europa și nu trebuie să pierdem acest tren”

Industria românească a fost complet nepregătită vis a vis de industra sanitară, dispozitivele medicale. Uitați-vă cât de greu e cu importul de ventilatoare!

 

O parte din industriile din China și din alte țări asiatice se vor reloca în Europa, iar România nu trebuie să piardă acest tren, după ce pandemia de coronavirus va intra pe panta descendenă, spune ministrul economiei, Virgil Popescu, la DIGI 24. 

Statul român a gândit două tipuri de măsuri. Primele măsuri sunt pentru perioada de creștere a acestei epidemii, de care, trebuie să spun sincer, nu am trecut încă. Acestea au fost măsuri de a ajuta companiile și salariații, prin acest șomaj tehnic, pe car îl acordăm tuturor salariaților companiilor care sunt lovite, după care urmează un pachet de măsuri active. Discutăm inclusiv o schemă de a ajuta companiile, o schemă de finanțare a locurilor de muncă, pentru acei oameni care se întorc la lucru, și pentru a scădea povara fiscală a întreprinderilor”, a spus Virgil Popescu la Digi24.

Alte măsuri pe care le pregătim se asemeneaîmpreună cu fondurile europene – discutăm de un pachet de finanțare de până la 750 milioane de euro pentru întreprinderi mici și mijlocii, sper să obținem granturi pentru IMM-uri”, a adăugat ministrul.

El a menționat și garanțiile de până la 90% la creditele pentru investițiluate de IMM-uri, cu dobândă zero.

Urmează și alte măsuri pe care le gândim pentru partea descrescătoare a acestei pandemii”, a spus el.

Ministrul a adăugat că, după această criză, va urma o creștere a producției și o revenire a economiei la normal: Ce trebuie să facem, să ne gândim la perioada post-criză, sunt convins că o parte din industriile din China se vor reloca în Europa și nu trebuie să pierdem acest tren. Trebuie să aducem industriile strategice în România”, a spus Popescu.

El a adăugat că dependența față de China a fost o greșeală și a dat exemplul materialelor sanitare. Industria românească a fost complet nepregătită vis a vis de industra sanitară, dispozitivele medicale. Uitați-vă cât de greu e cu importul de ventilatoare!”, a spus el.

 

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (05/08/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 05-30.07.2021

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (05/08/2021)

Modificare Convocare AGAE_07/08 Septembrie 2021

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (05/08/2021)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 27 Iulie - 05 August 2021

SOCEP S.A. (SOCP) (05/08/2021)

Prelungire durata contract mandat director operatiuni

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (05/08/2021)

Incheiere plasament privat obligatiuni BRK Financial Group