Update articol:
Black Sea and Balkans Security Forum 2020

Virgil Popescu: Marea Neagră ne poate oferi foarte multă energie, atât gaz, cât și energie electrică, și aici cred că ar trebui să investim

Marea Neagră ne poate oferi foarte multă energie, atât gaz, cât și energie electrică, și aici cred că ar trebui să investim, spune Virgil Popescu,  ministrul Economiei, Energiei și al Mediului de Afaceri.
  
Domnia sa a menţionat: «Black Sea and Balkans Security Forum 2020 este un eveniment cu tradiție care pune în dezbatere problematici foarte importante pentru țara noastră. Astăzi la panelul dedicat securității energetice am vorbit despre rolul rezervelor de țiței și gaze și al producției de energie electrică în asigurarea securității energetice a țării noastre. Am discutat despre necesitarea finalizării BRUA, despre necesitatea unei noi majorității parlamentare pentru a putea modifica legea offshore, fără să avem parte de ”presiunile unor competiții electorale”. Pentru că miza este mult prea mare.
Totodată, am reamintit că la începutul acestui am vorbit despre posibilitatea de a construi ferme eoliene offshore de producere a energiei electrice în Marea Neagră. De atunci am făcut demersuri la Bruxelles în așa fel încât Marea Neagră să fie prinsă și să fie recunoscută de către Comisia Europeană ca potențial al investițiilor în acest tip de ferme. Cred că Marea Neagră ne poate oferi atât de multă energie, atât gaz, cât și energie electrică și aici cred că ar trebui să investim. Vor fi foarte multe lucruri de făcut în următorii ani, în exercițiul acesta financiar 2021-2027. Singurul lucru de care mi-este teamă este de capacitatea administrativă și logistică a aparatului birocratic de a absorbi acești bani. Sunt peste 80 de miliarde de euro care în următorii ani vor intra în România și pe care trebuie să-i direcționăm în așa fel încât să restructurăm complet economia României și, evident, sectorul energetic al României. Dar vom găsi soluții pentru că este necesar să facem aceste reforme”».

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (01/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

MedLife S.A. (M) (01/10/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 - August 2020

ALRO S.A. (ALR) (01/10/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

PATRIA BANK S.A. (PBK) (01/10/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014