Update articol:

Virgil Popescu, PNL: Ministerul Energiei blochează demersul primarilor de a asigura încălzirea populației

Ministerul Energiei blochează  demersul primarilor de a asigura încălzirea populației, a declarat, astăzi, Virgil Popescu, Vicepreședinte al Comisiei pentru Servicii și Industrii.

Domnia sa susţine: “Luni, 10 septembrie, a expirat termenul legal de 60 de zile în care Ministerul Energiei era obligat, prin legea 167/2018 de modificare a legii Energiei electrice și a gazelor naturale, să adopte un proiect de Hotărâre de Guvern cu privire la aprobarea Caietului de Sarcini și a Contractului Cadru de concesionare a distribuției de gaze naturale către populație. HG-ul nu a fost nici măcar inițiat, ce să mai vorbim de adoptat!

Este o lege la care noi liberalii am lucrat foarte mult, în care am reușit să mutăm concensionarea distribuțiilor de gaze naturale de la Ministerul Energiei către unitățile administrativ teritoriale. Legea a fost aprobată de Parlament și promulgată de președintele României Klaus Iohannis, în luna iulie, dar în prezent nu poate fi aplicată din cauza că nu a fost adoptat acest proiect de Hotărâre de Guvern”.

Virgil Popescu spune că, din 2012 până acum, Ministerul Energiei nu a mai acordat nicio concesiune de gaze naturale.

 

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (08/03/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 01.03 - 05.03 2021

Erste Group Bank AG (EBS) (08/03/2021)

Notificare - detineri > 4%

MedLife S.A. (M) (08/03/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 1-5 martie 2021