Update articol:

Virgil Popescu: Preţul barilului a scăzut, ar trebui să urmeze o scădere a preţului la benzină

Virgil Popescu Sursa foto: Facebook.com

Dacă preţul barilului de petrol a scăzut, atunci ar trebui să urmeze şi o scădere a preţului la benzină, a declarat, în această seară, ministrul Energiei, Virgil Popescu, la Digi 24, precizând că aşa ar trebui să procedeze reţelele mari de benzinării care ar trebui să fie corecte cu românii.

Virgil Popescu a spus: “După această scădere de preţ a barilului de petrol, ar trebui să asistăm şi la o scădere a preţului la benzină. Mă aştept la asta, în principal. De ce vă spun la benzină, în principal, pentru că România produce mai multă benzină din petrol decât poate consuma şi suntem exportatori de benzină, preţul barilului a scăzut, ar trebui să urmeze o scădere a preţului la benzină. La motorină ar trebui să urmeze şi acolo o scădere, dar acolo noi şi cumpărăm jumătate din cantitatea pe care o consumă România, pentru că producţia de motorină este mai mică decât consumul, iar cotaţia motorinei nu a scăzut în procent la fel de mult, dar a scăzut şi acolo.

Aşa ar fi normal, aşa ar fi corect, aşa ar trebui să procedeze reţelele mari de benzinării care ar trebui să fie corecte cu românii. În momentul când scade costul de achiziţie, să scazi şi preţul, aşa cum atunci când ai justificat, a crescut cotaţia petrolului, a crescut cotaţia motorinei, ai ridicat preţul”, a explicat Virgil Popescu.

Cotaţia barilului de petrol a scăzut, joi, cu peste 5% şi a revenit la nivelul la care era înainte de debutul războiului din Ucraina, afectat de temerile privind o recesiune care ar ameninţa cererea de petrol, în contextul unei inflaţii record în SUA şi zona euro.

 

Preţul petrolului a revenit la nivelul de dinaintea invadării Ucrainei pe fondul temerilor de recesiune

BVB | Știri BVB

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (04/10/2022)

Renuntare mandat membru al Comitetului de Audit

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

Erste Group Bank AG (EBS) (04/10/2022)

Notificare - detineri < 5%