Update articol:

Virgil Popescu: Se fac noi investiţii în infrastructura energetică din ţara noastră – beneficiarul fiind Distribuţie Energie Electrică România

Trei contracte au fost semnate marţi pentru realizarea şi modernizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice, beneficiarul fiind Distribuţie Energie Electrică România, a anunţat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

“Astăzi am semnat două contracte pentru realizarea şi modernizarea reţelelor de distribuţie energie electrică, beneficiarul fiind Distribuţie Energie Electrică România SA”, a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, Proiectul 1 este “Staţia de transformare 110/20kv Sibiu Vest, municipiul Sibiu”. Valoarea totală a proiectului este de 70,301 milioane lei inclusiv TVA, iar data limită prevăzută pentru finalizarea investiţiei este 30 iunie 2025. Totodată, valoarea maximă asigurată din Fondul pentru modernizare este de 45,168 milioane lei, reprezentând 80% din cheltuielile eligibile ale proiectului.

Conform sursei citate, prin implementarea proiectului “Staţia de transformare 110/20kV Sibiu Vest, municipiul Sibiu” vor fi realizate investiţii în infrastructura energetică pentru asigurarea funcţionării în condiţii de siguranţă, securitate şi continuitate a serviciilor de distribuţie energie electrică.

Obiectivele proiectului, corelate cu cele ale Fondului pentru Modernizare sunt: asigurarea siguranţei în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor existenţi Zona Industrială Sibiu Vest, asigurarea posibilităţii de racordare a viitorilor consumatori din Zona Industrială Sibiu Vest prin extinderea reţelei de distribuţie a energiei electrice, precum şi extinderea reţelei de 110 kV cu LES 2×1,8 km.

Printre obiective se mai numără: extinderea reţelei de 20 kV cu LES m.t. cu 3,79 km, Realizare Staţie de transformare 110/20kV, precum şi digitalizarea reţelelor de distribuţie, automatizarea circuitelor de protecţii, comandă, telecomunicaţii necesare funcţionării staţiei.

Totodată, Proiectul 2 este “Modernizarea reţelelor de distribuţie energie electrică 110 kV în zona staţiilor electrice de transformare Centru – Aeroport – Ioşia – Mecanica – municipiul Oradea”.

Conform sursei citate, valoarea totală a proiectului este de 201,948 milioane de lei, inclusiv TVA, iar data limită prevăzută pentru finalizarea investiţiei este 30 iunie 2026. Valoarea maximă asigurată din Fondul pentru modernizare este de 126,273 milioane lei, reprezentând 80% din cheltuielile eligibile ale proiectului.

“Prin implementarea proiectului ‘Modernizarea reţelelor de distribuţie energie electrică 110 kV în zona staţiilor electrice de transformare Centru, Aeroport, Ioşia şi Mecanica’ – Oradea vor fi realizate investiţii în infrastructura energetică pentru asigurarea funcţionării în condiţii de siguranţă, securitate şi continuitate a serviciilor de distribuţie energie electrică”, precizează ministrul.

Obiectivele proiectului, corelate cu cele ale Fondului pentru Modernizare sunt: asigurarea siguranţei în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor existenţi în Zona Industrială a municipiului Oradea, creşterea capacităţii de distribuţie a reţelelor de 110 kV din Zona Industrială a municipiului Oradea, precum şi creşterea gradului de siguranţă în funcţionare.

Printre obiective se mai află: extinderea reţelei LES 110 kV cu 4,8 km, înlocuirea liniilor electrice aeriene de 110 kV cu linii electrice subterane pe o porţiune de 6,64 km, modernizare staţii de transformare 110/20 kV şi digitalizarea reţelelor de distribuţie, automatizarea circuitelor de protecţii, comandă, telecomunicaţii necesare funcţionării staţiei.

Ulterior, Virgil Popescu a anunțat că a semnat un al treilea contract al cărui beneficiar este tot Distribuție Energie Electrică Romania S.A. Este vorba de un subsistem de gestiune a datelor activelor – etapa II. Valoarea totală a Proiectului este de 85.463.820 lei inclusiv TVA, iar data limită prevăzută pentru finalizarea investiției este 30.06.2027.

Valoarea maximă asigurata din Fondul pentru modernizare este de 55.213.947,23 lei, reprezentând 80% din cheltuielile eligibile ale proiectului. Prin implementarea proiectului „ Subsistem de gestiune a datelor activelor – etapa II” va fi realizată digitalizarea reţelelor de distribuţie energie electrică aeriene și subterane pentru 118.505 Km.

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (02/10/2023)

Emisiunea de Obligatiuni din data de 2 octombrie 2023

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Disponibilitate inregistrare teleconferinta rezultate S1 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (02/10/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.

LION CAPITAL S.A. (LION) (02/10/2023)

Schimbari in conducerea emitentului

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Hotarari AGOA&AGEA din data de 29.09.2023