Update articol:
Interviu exclusiv cu Virginia Ardeleanu, antreprenor în medicină dentară și fondator Clinicile Dr. Ardeleanu

Virginia Ardeleanu: ”200.000 euro – investiția în amenajarea unei clinici de medicină dentară, fără partea de real estate” (VIDEO)

Virginia Ardeleanu, Clinicile Dr Ardeleanu: ”200.000 euro - investiția în amenajarea unei clinici de medicină dentară, fără partea de real estate” Virginia Ardeleanu

Clinicile Dr. Ardeleanu se vor deschide anul acesta și în Giurgiu, unde va exista și o sală de chirurgie

Ne dorim să digitalizăm și să investim în echipamente care să ofere pacientului tratamente eficiente și rapide

În pandemie, prețurilor materialelor stomatologice au crescut semnificativ, unele chiar triplându-se

Virginia Ardeleanu este antreprenor în medicină dentară și fondator Clinicile Dr. Ardeleanu. Până în prezent a deschis două clinici de medicină dentară axate pe pedodonție, dar și pentru adulți, în Oltenița și în București, și urmează să deschidă încă două, în Giurgiu și Călărași. Clinica din București a fost gândită ca un hub de tehnologie care va ajuta și clinicile din provincie.

Virginia Ardeleanu ne-a povestit, într-un interviu video acordat în exclusivitate pentru financialintelligence.ro, despre parcursul Clinicilor Dr. Ardeleanu de la idee la rezultat, care au fost greutățile întâmpinate, cât a investit și ce planuri de viitor are.

De ce ai ales calea antreprenoriatului în medicină dentară?

Virginia Ardeleanu: Răspunsul își are legături în copilăria mea, când am avut experiențe traumatizante și nefericite într-un cabinet de stomatologic.

Meseria de medic stomatolog am ales-o în jurul vârstei de 16 ani. Atunci am descoperit cât de important este zâmbetul pentru un om, cât de important este să zâmbească fără să fie frustrat de aspectul dinților lui și cât de important este pentru un copil să aibă un început corect în ceea ce privește sănătatea dentară.

Antreprenoriatul în medicină dentară a apărut la scurt timp după ce am început să profesez ca medic stomatolog. Voiam să ajut oamenii mai mult, dar timpul meu era limitat, aveam doar 24 de ore și doar două mâini cu care puteam lucra. Atunci am început să-mi strâng lângă mine medici la fel de devotați, cu aceeași viziune și așa au luat naștere Clinicile Dr. Ardeleanu.

Cât ai investit în clinicile Dr. Ardeleanu?

Virginia Ardeleanu: Investiția unei clinici se ridică la aproximativ 200.000 euro, o clinică cu patru unit-uri, fără partea de real-estate. Acești bani merg către amenajare, fiind specifică domeniului nostru de activitate și o mare parte în echipamentele fără de care nu putem lucra. Ne-am dotat clinica cu microscop dentar, cu laser, cu radiologie proprie. Ne dorim să digitalizăm și să investim în echipamente care să ofere pacientului tratamente eficiente și rapide.

Ce ne poți spune despre procesul de recrutare? De unde ți-ai ales medicii și personalul pentru cabinet?

Virginia Ardeleanu: Toți medicii cu care colaborez locuiesc în București și fac naveta către clinicile din provincie. Atât timp cât le oferi beneficii și un loc de muncă favorabil lor, oamenii buni te urmează. În plus, te recomandă prietenilor și colegilor.

Pentru că încă ne aflăm în plină pandemie, cum a fost influențată activitatea ta de pandemia COVID19?

Virginia Ardeleanu: Medicina dentară a fost afectată direct de pandemie. Aproape două luni clinicile dentare au fost închise. În luna mai (n.r. a anului trecut), la redeschidere, mă așteptam la un număr mai mic de pacienți, dar surprinzător gradul de ocupare a fost mai ridicat comparativ cu anul precedent. Pacienții care aveau tratamentele începute înainte de pandemie au revenit în clinică, plus alți pacienți noi.

Ce ne poți spune despre costuri? Cum au crescut acestea având în vedere măsurile de protecție anticovid?

Virginia Ardeleanu: Am observat o creștere semnificativă a tuturor prețurilor materialelor stomatologice, nu doar a echipamentelor de protecție. Unele dintre ele și-au triplat prețul. Noi am încercat să ne menținem aceleași tarife pe care le aveam înainte de pandemie, chiar dacă cheltuielile noastre au crescut considerabil. În plus, între pacienți avem o pauză de 15-20 de minute, timp în care sterilizăm și dezinfectăm încăperea. Efectuăm mai puține tratamente pe zi ceea ce înseamnă încasări mai reduse.

Ce ne poți spune despre pacienți? Și-au schimbat aceștia obiceiurile după pandemie?

Virginia Ardeleanu: Cred că pe toți ne-a influențat și ne-a afectat acest virus și cred că vor exista urmări și după dispariția lui. În timpul lockdown-ului, când nu existau servicii dentare disponibile, primeam telefon aproape zilnic de la pacienți care erau în plin puseu dureros, care aveau nevoie de un medic pentru un tratament de urgență. Cred că atunci pacienții au realizat cât de important este să mergi la stomatolog la timp și să nu mai amâni tratamentele.

Ce ne poți spune despre relația cu autoritățile din poziția de antreprenor? Crezi că acestea ar putea să facă mai mult pentru a-i susține pe antreprenori?

Virginia Ardeleanu: Cu siguranță se pot face multe lucruri. Eu vorbesc din experiență. Aveam Clinica din București amenajată de trei luni de zile. Am mers la Direcția de Sănătate Publică cu dosarul pregătit și am cerut un termen de finalizare. Mi-au spus: ”Nu se știe, așteptați”. Așteptarea aceasta poate să însemne câteva zile, săptămâni sau chiar luni. Am colegi care au așteptat șase-opt luni până au primit avizul de funcționare. În acest timp noi avem chirii, avem credite, avem angajați și nu le putem susține. Putem intra în faliment înainte de a începe. Aceasta mi se pare una dintre cele mai mari probleme pe care medicina dentară o are.

Ce ne poți spune despre planurile tale de dezvoltare?

Virginia Ardeleanu: Clinicile Dr. Ardeleanu au pornit de la ideea ”Copilul de astăzi este adultul de mâine”. Punctul nostru forte sau epicentrul clinicilor noastre este cabinetul de pedodonție, special amenajat pentru copii, gândit pentru ei. Avem medici specialiști empatici, iubitori de copii. Aceste clinici vor fi amplasate în orașele mai puțin favorizate din sudul țării, în orașele în care acest serviciu nu există.

În clinicile noastre, alături de partea de pedodonție sunt integrate și cabinetele de adulți. Dotăm clinicile cu echipamente performante, aducem medici specialiști. Nu consider că un medic poate să facă toate tratamentele de la A la Z și să le facă foarte bine.

Vrem să fim clinica familiei, vrem să educăm copiii că este mai ieftin să previi decât să tratezi, vrem să vedem copiii crescând sub ochii noștri.

Momentan avem două clinici deschise, una este în Oltenița, orașul meu natal, iar cealaltă este în București.

Clinica din București a fost gândită ca un hub de tehnologie care va ajuta și clinicile din provincie.

Este în curs de amenajare și clinica din Giurgiu, preconizăm că vom deschide la începutul anului viitor (n.r. interviul a fost realizat la finalul anului trecut), iar posibil, următoarea va fi în Călărași.

Cum ai ales orașele Giurgiu și Călărași pentru a deschide acolo clinici?

Virginia Ardeleanu: După un studiu de piață am descoperit că nici în Giurgiu, nici în Călărași nu există niciun cabinet special amenajat pentru copii, nu există clinică de pedodonție sau medici specialiști pentru nevoile lor. Noi o să venim cu asta, în plus o să venim cu cabinetele de adulți care vor fi echipate, cum am făcut și în București și în Oltenița, cu ultima tehnologie de echipamente, vom lucra cu medici specialiști. Probabil și acolo medicii vor veni din București. În Giurgiu vom avea o sală de chirurgie deoarece considerăm că implantologia este prezentul și nu viitorul, așa cum cei mai mulți pacienți consideră.

 

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/05/2022)

Hotarare CA privind aprobarea comitetelor consultative