Update articol:

Virginia Giuffre, victima agresorului Jeffrey Epstein, îl dă în judecată pe prințul Andrew, susţinând că a fost abuzată sexual

Virginia Roberts Giuffre, o presupusă victimă a agresorului sexual Jeffrey Epstein, a intentat luni un proces împotriva prințului Andrew la instanța federală din New York, potrivit The Guardian.

Ea îl acuză pe prinţul britanic că a abuzat-o sexual la conacul lui Epstein din Manhattan și în alte locații în 2001, când avea mai puțin de 18 ani, conform informaţiilor judiciare. Prințul Andrew a negat că ar fi întreținut relații sexuale cu ea.

“Dacă ea nu o face acum, i-ar permite (n.r. prinţului)  să scape de orice răspundere pentru acțiunile sale”, a declarat avocatul lui Giuffre, David Boies, pentru ABC News. El a adăugat: „Și Virginia s-a angajat să încerce să evite situațiile în care oamenii bogați și puternici scapă de orice răspundere pentru acțiunile lor”.

Procesul solicită despăgubiri nespecificate. Giuffre îl acuză pe Andrew de agresiune sexuală și provocare intenționată de suferință emoțională.

„În urmă cu douăzeci de ani, bogăția, puterea, poziția și conexiunile prințului Andrew i-au permis să abuzeze de un copil înspăimântat și vulnerabil, cu nimeni acolo care să o protejeze”, potrivit procesului.

La sfârșitul anului 2019, prințul Andrew a declarat pentru BBC Newsnight că nu a făcut niciodată sex cu Giuffre, spunând: „Nu s-a întâmplat”. El a spus că „nu-și amintește” niciodată despre întâlnirea cu ea și a declarat că există „o serie de lucruri care sunt greșite” despre relatarea lui Giuffre, care susține că întâlnirea a avut loc în 2001.

 

„Pot să vă spun categoric că nu s-a întâmplat niciodată”, a spus Andrew. Potrivit procesului, prințul a abuzat-o pe Giuffre în mai multe rânduri, când aceasta avea sub 18 ani.

Virginia Roberts Giuffre a spus că prințul a abuzat-o sexual la Londra la casa lui Ghislaine Maxwell, când Epstein, Maxwell și prințul Andrew au forțat-o să întrețină relații sexuale cu prințul împotriva voinței sale. Cu altă ocazie, prințul Andrew a abuzat-o sexual pe reclamantă în conacul Epstein din New York, se spune în dosarul procesului.

ABC a anunţat că un purtător de cuvânt al prințului Andrew a spus că nu vor exista comentarii cu privire la proces.

Procesul de luni a fost inițiat cu puțin timp înainte de expirarea unei legi a statului din New York, care permite persoanelor care susțin că au fost abuzate sexual în timp ce erau copii să îi dea în judecată pe presupuşii agresori,  a menționat ABC.

Giuffre a susținut anterior că Epstein, care a murit în august 2019 în așteptarea procesului de la New York cu privire la infracțiunile federale de trafic sexual cu copii, a dus-o cu avionul la New York când avea 17 ani pentru a întreține relații sexuale cu prințul Andrew – lucru pe care prințul în mod repetat și vehement l-a negat.

Prietena și partenera de afaceri a lui Epstein, socialista britanică Ghislaine Maxwell, se află în închisoare în New York în așteptarea procesului în care  este acuzată de procurarea de fete minore pentru Epstein. Anterior, ea fusese condamnată pentru infracțiuni sexuale asupra copiilor în Florida și a fost arestată în New Jersey în iulie 2019 și adusă la New York pentru a se confrunta cu noi acuzații. Maxwell a pledat nevinovată.

Giuffre a dat următoarea declarație către ABC News: „Îl consider răspunzător pe prințul Andrew pentru ceea ce mi-a făcut. Cei puternici și cei bogați nu sunt scutiți în a fi considerați responsabili pentru acțiunile lor. Sper că alte victime vor vedea că este posibil să nu trăim în tăcere și frică, iar cineva își poate revendica viața vorbind și cerând dreptate ”.

Giuffre a continuat: „Nu am ajuns la această decizie cu ușurință. Ca mamă și soție, familia mea este pe primul loc. Știu că această acțiune mă va supune unor noi atacuri ale prințului Andrew și ale apropiaţilor săi”.

 

 

BVBStiri BVB

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (15/10/2021)

Convocare AGEA pentru data de 8 decembrie 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (15/10/2021)

Act aditional la contract de credit

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)